До 30 юни ще се изработи изцяло нов модел на

...
До 30 юни ще се изработи изцяло нов модел на
Коментари Харесай

Асен Василев: Изцяло нов модел на пенсионната система до 30 ...

До 30 юни ще се създаде напълно нов модел на пенсионната система, който да дава отговор на всички условия на профсъюзи, пенсионери и работодатели. Това съобщи вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев по време на първия си постоянен брифинг за новата година.

Бюджетът за годината ще бъде импортиран до края на януари, като стартира обществено разискване в средата на месеца. Във второто полугодие на годината ще има актуализация.

Имахме време да се срещнем с параметрите на настоящото положение на бюджета. Годината приключваме с бюджетен недостиг от 3%. 2021 година имаме 7,9 милиарда по-високи доходи от приходите, осъществени през 2020 година. Работим интензивно по бюджета, като той ще бъде импортиран в края на януари. Имаме решение в средата на годината да се направи актуализация на този бюджет, сподели още Василев. Според него, реалистичният период е в границите на месец февруари Народното събрание да одобри бюджета за 2022 година.

Параметрите ще бъдат показани при представянето на бюджета, сподели още Василев по отношение на размера на минималната работна заплата.

Министърът не чака всеобщи банкрути.

" Мерките 6040 не престават, стартират секторни политики от Българската банка за развиване, не чакаме вълна от банкрути ", добави още той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР