До 30 украински военни загиват ежедневно в бойните действия срещу

...
До 30 украински военни загиват ежедневно в бойните действия срещу
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна губи до 30 военни дневно, ранените са около 250 -

До 30 украински военни умират всекидневно в бойните дейности против съветските войски, а към 250 са ранявани, разгласи украинският президент Володимир Зеленски в изявление за в. " Уолстрийт джърнъл " , представено от Укринформ.

" В разгара на боевете през май и юни Украйна губеше от 100 до 200 военни дневно, в този момент този брой падна на 30 дневно и към 250 ранени ", уточни той пред изданието.

Зеленски съобщи, че всекидневно получава сведения по въпроса от военното командване. За понижаване броя на жертвите е помогнала на първо място смяната в огневия баланс, настъпила с помощта на ефикасното потребление от украинските войски на западни оръжейни системи, се споделя в обявата.

Президентът отхвърля опцията за преустановяване на огъня, тъй като съгласно него това ще разреши на Русия да се превъоръжи и прегрупира, само че и да резервира контрола над превзетите територии, което като цяло ще способства за разширение на спора.

" Замразяването на спора с Русия значи пауза, която дава на Русия време за отмора. Те няма да употребяват тази пауза, с цел да трансформират геополитиката си или да се откажат от искания към някогашните руски републики ", съобщи той.

По думите му украинското общество счита, че първо би трябвало да бъдат освободени всички територии и чак тогава може да се договаря какво да се прави по-нататък.

Зеленски добавя, че съветският президент Владимир Путин е подценил Украйна, и призна, че съветското навлизане е нанесло обилни вреди на западните предприятия и консуматори, само че благодари на съдружниците за продължаващата помощ от тяхна страна.

Украинските управляващи оповестиха, че над 1000 съветски бойци са обкръжени от украинските войски в Херсонска област в Южна Украйна, съобщи ДПА. Съветникът на украинския президент Олексий Арестович съобщи, че след неуспешен опит да пробият украинските линии съветските сили са попаднали в " тактическо обграждане " в близост от село Високополие.

Украинската войска предприе няколко контраофанзиви против окупационните руски войски в Херсонска област, която в по-голямата си част е под съветски надзор още от началните етапи на нашествието. През последните месеци там имаше многократни антируски демонстрации и даже набези срещу представители на проруската администрация, назначена от Москва, напомня Българска телеграфна агенция.

Правителството на Съединени американски щати обмисля да достави на Украйна американски изтребители, заяви говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, представен от ДПА. По думите му Съединените щати в момента " вършат някои предварителни изследвания дали е допустимо да дават изтребители на украинците. Кърби обаче предизвести, че това не е нещо, което би могло да се случи елементарно, защото консолидираното и използването на модерни изтребители, разполагащи със комплицирано съоръжение и въоръжение, изисква време.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР