До 30 октомври ДФ Земеделие“ приема заявления по схемата Помощ

...
До 30 октомври ДФ Земеделие“ приема заявления по схемата Помощ
Коментари Харесай

До 30 октомври стопаните заявяват помощ за зимни пръскания

До 30 октомври Държавна фирма „ Земеделие “ приема заявки по схемата „ Помощ за компенсиране разноските на аграрни стопани, свързани с осъществяване на ограничения по Националната стратегия за надзор на вредителите по трайните насаждения през зимния интервал ”.

Ще се одобряват заявки за закупуване на артикули за растителна отбрана и артикули за ускорение процесите на изгниване на листата на овощните типове, които се ползват през есента – в интервала на всеобщ листопад. Срокът за отчитане на дейностите е до 13 ноември, а до 11 декември ще бъдат изплатени средствата. Финансовата поддръжка е в размер до 100 лв. на хектар с Данък добавена стойност.

Средствата се изплащат единствено за артикули за растителна отбрана, закупени от лица, които са търговци по смисъла на Търговският закон и имат уверение за търговия с артикули за растителна отбрана, на съображение чл.91, ал.1 от Закона за отбрана на растенията и са вписани в обществения указател на БАБХ за позволените за приложимост артикули за растителна отбрана, на съображение чл.6, ал.1 от Закона за отбрана на растенията. Продуктите за ускорение процесите на изгниване на листата, могат да са закупени и от лица, които са търговци по смисъла на Търговският закон.

Схемата има за цел да ограничи оптимално загубите на земеделските стопани от разпространяването на вредители по трайните насаждения.

Източник: naselo.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР