До 30 ноември фирмите могат да поискат да плащат такса

...
До 30 ноември фирмите могат да поискат да плащат такса
Коментари Харесай

Изтича срокът за издължаване за данък сгради и МПС

До 30 ноември компаниите могат да изискат да заплащат такса " боклук " за 2022 година съгласно количеството боклук, оповестяват от Столичната община.
31 октомври е срокът за заплащане на втората вноска на налог " недвижими парцели " и налог " МПС ". След тази дата върху дължимите суми се начисляват законните лихви.



Последната вноска на такса " битови боклуци " би трябвало да се заплати до края на ноември. И в този случай след приключване на периода ще се начисляват лихви.
Най-удобният метод за заплащане на локалните налози и такси е през електронния портал на Столична община. Там всеки притежател на парцел или автомобил в София може да направи и информация какви отговорности има към общинския бюджет -

Местните налози и такси могат да се заплащат и на каса в някой от районните отдели " Общински доходи ", без значение в коя част на София се намира парцелът или е регистриран автомобилът. Други варианти за издължаване са по банков път или посредством финансови медиатори.

От 1 октомври тече двумесечният период, в който компании и юридически лица могат да подават заявки и заявления за установяване размера на такса за битови боклуци за 2022 година съгласно генерираното количество боклуци.



До момента в Дирекция " Икономика и комерсиална активност " на Столична община са подадени едвам 1000 документа. Крайната дата, до която се одобряват заявления и заявки, е 30 ноември. През предходната година от тази опция са се възползвали общо 7500 компании.

Освен на място в дирекцията, документи могат да бъдат изпращани и посредством лицензираните пощенски оператори, на адрес гр. София, ул. " Оборище " 44 - Дирекция " Икономика документа за установяване на такса боклук съгласно количеството и комерсиална активност ".
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР