До 30-и юни българинът Йордан Минчев ще е наясно дали

...
До 30-и юни българинът Йордан Минчев ще е наясно дали
Коментари Харесай

Данчо Минчев с яснота за Фенербахче до 30-и юни

До 30-и юни българинът Йордан Минчев ще е наясно дали остава привързан с турския баскетболен гранд Фенербахче, с който към момента има настоящ контракт. Надеждата на мениджъра Йоргос Патапатиу това са се случи.

Гръцкият баскетболен сътрудник приказва пред GONG.BG за бъдещето както на Йордан Минчев, по този начин и на Венцислав Петков, за който към този момент има интерес от Гърция и за Димитър Димитров, за който пък главната цел е да заиграе в италианското състезание.

„ Има сериозен интерес от един гръцки тим за Венцислав Петков – Кими. Това е един от положителните тимове в Гърция. Преди три години там бяхме изпратили Чавдар Костов. Професионален тим с положителни резултати. Наистина демонстрираха интерес и желаеха да го гледат. Поискаха от нас да изпратим записи от предходната година. Смятам, че тази година за Балкан, с европейските мачове и този триумф със спечелването на купата, ще помогне на всички момчета, които способстваха за този триумф. Нормално е за мен да има подобен интерес”, показа Йоргос Патапатиу за обстановката към Венци Петков.

„ За мен Венци Петков е един забавен състезател. Ние го представляваме от доста години и аз съм очевидец на неговото развиване. Той всяка година е по-добър и по-добър. Всяка година има прогрес в играта му. Той е индивидът, който ще реши, само че аз считам, че в случай че замине от България, в случай че подпише в чужбина, би трябвало да подпише в по-добър тим и по-добро състезание. Това е моето мнение”, добави още Патапатиу.

Интерес за Чавдар Костов от тимове от няколко страни

Попитан за Димитър Димитров, който направи отлични мачове с екипа на Балкан, мениджърът разяснява:

„ За Митко Димитров моето персонално мнение е, без да желая да кажа нищо неприятно за никой, само че считам, че той тази година заслужаваше повече игрално време. Това е персоналното ми мнение без да желая да кажа нищо неприятно за никой. Смятам, че това, което направи в последния мач против Левски значи, че момчето има душeвност, има темперамент. Не всеки може да направи това, което той направи в последния мач. Защото там топката гори, всички е от голяма важност и тъкмо в тези мачове се разграничават мъжете от децата и могат да създадат разликата в кариерата на един състезател. За мен персонално това демонстрира какъв е характерът му и каква му е душeвността. Точно този мач. Смятам, че той заслужаваше малко повече време тази година.”

„ Ние сме доста удовлетворени от общата работа с Балкан. Изключително удовлетворени. Истина е, че в последните две години нашата съществена цел с Димитър е Италия. Но предходната година офертата от Балкан беше такава, че не можехме да откажем. Това е истината. И тази година главната ни цел е Италия. Надявам се той да подпише там”, сподели още Йоргос Патапатиу, а по тематиката за бъдещето на различен от надарените родни баскетболисти, сътрудникът изясни:

„ Йордан Минчев сега има настоящ контракт с Фенербахче. Ние до края на месеца ще приказваме с мениджъра на клуба и с управлението, тъй като има една точка, която разрешава на играча и на клуба да се разтрогне договорът по взаимно единодушие или да се продължи работа с тях. Смятам, че това ще се доуточни до 30-и юни. Точката е до 30-и юни и до 30-и юни ние ще знаем. Надявам се той да остане там. Нашата цел по принцип е да остане. Ние сме удовлетворени от работата с Фенербахче естествено. Нашата цел ще е отново да се даде чартърен на някой първокласен отор в Турция или друга страна, както направихме предходната година. Той игра в добър тим в турската лига. Турското пъвенство е измежду трите най-силни в Европа и той игра сполучливо. Смятам, че той също заслужаваше повече време там. Но за времето, което получи считам, че резултатите бяха доста положителни. Той сподели европейската си класа.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР