До 30 дни демонтират фигурите на Паметника на съветската армия

...
До 30 дни демонтират фигурите на Паметника на съветската армия
Коментари Харесай

До месец демонтират скулптурите на МОЧА

До 30 дни демонтират фигурите на Паметника на руската войска в София. Това заяви за Българска национална телевизия кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков.

Той уточни, че структурата е в доста неприятно положение.

По негови думи в проекта за сигурност и здраве се планува разглобяване на скулптурите и преместването им на друго място, където ще се съхраняват и вероятно възстановят, до момента в който пристигна време да бъдат изложени на друго място.

Продължава полемиката къде да бъдат преместени скулптурите.

Трайков разясни, че отворен остава и въпросът какво ще има на мястото на паметника .

" Имам цялостен долап с оферти и хрумвания какво да се направи в тази символна част на София, само че това е въпрос на близкото бъдеще ", означи той.
 МОЧА се нуждае от незабавен ремонт и реституция
МОЧА се нуждае от незабавен ремонт и реституция

Това е открила регионалната администрация в столицата

Районният кмет разясни, че част от концепциите включват запазването на фундаментите на паметника, ако се реши там да има различен паметник. Ако обаче се реши да бъде куклен спектакъл или парк да вземем за пример, те нямало да са нужни.

Припомняме, през вчерашния ден от Областната администрация на София оповестиха, че Паметникът на Съветската войска за която е нужен ремонт и пренасяне. В тази връзка беше сложена нова втора предпазна ограда към монумента.

Монументът е един от най-спорните в България, като от началото на войната на Русия в Украйна се усили натискът за. Сред предложенията беше той да бъде подложен в Музея на социалистическото изкуство.

От регионалната администрация на София пък взеха решение Причината е, че тяхна инспекция откри, че паметникът се разрушава и би трябвало да бъде обследван преди преместването.

Решението провокира а бранители на МОЧА даже Именно това в последна сметка докара до слагането на железни ограждения към паметника.
 Мая Манолова апелира решението за унищожаване на МОЧА
Мая Манолова апелира решението за унищожаване на МОЧА

Областната администрация в София демонстрира управническа немощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР