До 30 август ще стане ясен броят на регистрираните партии

...
До 30 август ще стане ясен броят на регистрираните партии
Коментари Харесай

24 партии и 7 коалиции се борят за гласа ни

До 30 август ще стане явен броят на записаните партии и обединения за предварителния избор на 2 октомври, оповестиха на брифинг пред медиите от Централната изборна комисия. Дотогава тече срокът за тези, които са регистрирани към този момент за изборите, само че имат желанието сами да бъдат заличени, посочи БНР.

Говорителят на ЦИК Росица Кирова съобщи, че документи за вота са подали 24 партии и 7 обединения.

" Очакваме до края на деня да завършат инспекциите на 4 партии и една коалиция, с цел да стане ясно дали всички ще бъдат позволени ", посочи тя.

Това се постанова, тъй като в описите са открити подписите и на умряли хора.

" Във всички подписки, съвсем, има покойници, допустимо е човек, който се е подписал в подписките, да е умрял навреме ", обясни Кирова.

Другият представител на изборната комисия Цветозар Томов разгласи, че на 31-и август ще се тегли жребият за поредността на явяването на партиите и обединенията на изборите.

Той уточни, че в чужбина се чака да бъдат разкрити 734 изборни секции. Сигурни са 559 секции, останалите 175 изискват единодушие от приемащата страна и са оповестени под изискване.

" Вчера стана ясно, че в Германия ще имаме единодушие за откриване на секции на 40 адреса отвън дипломатическите и консулските представителства ", уточни Томов.

От ЦИК припомниха, че на уеб страницата им е качен симулатор за машинно гласоподаване и помолиха медиите, които имат предпочитание, да го разгласяват и те на своите уеб сайтове, с цел да няма терзания у гласоподавателите по какъв метод ще се гласоподава.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР