До 30 април гражданите внасят дължимите данъци върху доходите си,

...
До 30 април гражданите внасят дължимите данъци върху доходите си,
Коментари Харесай

НАП с важно напомняне!

До 30 април жителите внасят дължимите налози върху приходите си, добити през 2023 година, припомнят от Националната организация за приходите. Най-бързо и елементарно, и когато и да е на денонощието, заплащането към Национална агенция за приходите става посредством виртуалния ПОС терминал (е-услугата на приходната организация за заплащане с карти). Електронната услуга " Справка за отговорностите с опция за осъществяване на заплащане " е налична с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП) в е-Портала на Национална агенция за приходите.

За заплащане посредством виртуалния ПОС терминал не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента незабавно, без нормалното закъснение при банков превод, разясняват от приходната организация. Единствено, когато се погасяват отговорности към други институции (например санкции от КАТ) или такива в развой на наложително осъществяване, заплащането им се отразява след спомагателна обработка и разпределението им лишава повече време.

Освен че е без такса, онлайн заплащането към Национална агенция за приходите икономисва време на потребителите, защото не се постанова да посещават офис и могат да го създадат в комфортен за тях миг, без значение от работното време на приходната организация. Всеки, който има банкова карта, може да употребява освен онлайн услугата за заплащане, само че и физически ПОС терминал в офисите на Национална агенция за приходите, с цел да погаси дължими налози и осигуровки, отговорности към други институции, събирани от приходната организация, като санкции от КАТ, съд, община и други

Повече информация за онлайн заплащането на отговорности може да се получи на телефон 0700 18 700, на цена, съгласно цената на съответния оператор, както и от Ръководството за заплащане посредством виртуален ПОС терминал, оповестено в уеб страницата на Национална агенция за приходите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР