До 30 април директори от Варна и областта могат да

...
До 30 април директори от Варна и областта могат да
Коментари Харесай

Изтича крайният срок за училищата във Варненско да подадат заявка за нови учители

 До 30 април шефове от Варна и региона могат да подават поръчки за свободни позиции в своите учебни заведения, с цел да причислят към екипите си нови стимулирани учители от стратегия “Нов път в преподаването " на “Заедно в час ", оповестиха за от сдружението.

За първи път програмата търси учебни заведения сътрудници в цялата страна. С новите учители от програмата на “Заедно в час " шефовете могат да подсилят екипите си с взискателно определени експерти, които са мощно стимулирани да работят интензивно с всяко едно дете.

Подаването на поръчки става през уеб страницата на  с попълването на къс формуляр. В него шефовете могат да посочат сигурни свободни позиции, както и такива, които ще бъдат доказани на по-късен стадий.

“Тази година имаше рекорден интерес към програмата и получихме над 3000 кандидатури за учители. От тях сполучливо минаха през прецизния ни асортимент над 100 души, които са подготвени всеки ден да работят за триумфа на учениците, да пътуват, да учат, да не се отхвърлят пред компликациите. За да станат обаче същински положителни учители те имат потребност и от учебни колективи, които да ги одобряват, поддържат и дружно да търсят отговори на провокациите в българското обучение ", разяснява Нели Колева, шеф “Стратегически партньорства " в “Заедно в час "

“Заедно в час " към този момент 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено обучение и опция да осъществя капацитета си, без значение от средата, в която живее, и социално-икономическия си генезис. “Нов път в преподаването " е първата и най-успешна стратегия на организацията. Участниците в нея получават особено създадени образования, менторска поддръжка, учителска дееспособност, намиране на позиция в учебно заведение, благоприятни условия за кариерно развиване, потребни запаси, професионални контакти и мощни другарства. През последната година в програмата са въведени и специфични модули за дейно преподаване в онлайн среда.

Училищата сътрудници

Програма “Нов път в преподаването " търси партньорство с общински и държавни учебни заведения (специализирани и неспециализирани), в които управлението и преподавателския колектив имат вяра и работят за триумфа на всички възпитаници. Програмата е подобаваща за учебни заведения, които самодейно работят за позитивна смяна в българското обучение, подготвени да поддържат млади и стимулирани сътрудници и да ползват новаторски практики.

В област Варна “Заедно в час " работи от началото на актуалната образователна година. Четирима учители от стратегия “Нов път в преподаването " преподават в ОУ " Христо Ботев " Варна, СУ " Васил Левски " във Вълчи дол и СУ " Димитър Благоев " в Провадия.

Новите учители

Учителите в стратегия “Нов път в преподаването " са определени с придирчив асортимент всред хиляди претенденти, като гаранция, че имат нужните умения и настройки за упорита и ефикасна работа в учебно заведение. Одобрените претенденти имат подготвеност да работят в учебни заведения в дребни обитаеми места, в крайни градски квартали и с уязвими групи, където учениците срещат повече усложнения с усвояването на образователния материал, демонстрират незадоволителни резултати на външните оценения, имат ниска мотивация за учене и са в риск от отпадане от просветителната система.  

Новите участници към този момент започнаха предварителното си образование, а през юли и август ще преминат цялостна интензивната лятна обучителна стратегия, която включва теоретична и практическа подготовка (преподаване на възпитаници в действителна образователна среда). В рамките на програмата учителите получават от “Заедно в час " още менторска поддръжка от хора с опит в преподаването, достъп до надграждащи образования съгласно потребностите им в класната стая и спомагателни благоприятни условия за професионално развиване. Всички образования са съобразени с държавните просветителни условия. 

Национален парк " Мотивирани учители "

Участниците в програмата, които нямат педагогическа дееспособност, получават такава в упълномощен български университет и като част от Национална стратегия “Мотивирани учители " на Министерство на образованието и науката. Програмата предлага на учебните заведения в страната да привлекат стимулирани и готови експерти от разнородни професионални области със или без педагогическа подготовка. “Заедно в час " е сътрудник, взаимно със СБУ и дава отговор за реализирането на модул 1 и 3 от програмата, които включват образованието, подготовката и поддръжката на новите учители.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР