До 30 000 евро глоба ще плащат автомобилните производители, чийто

...
До 30 000 евро глоба ще плащат автомобилните производители, чийто
Коментари Харесай

€30 000 глоба за производителите при замърсяващи над нормата автомобили

До 30 000 евро санкция ще заплащат автомобилните производители, чийто коли не дават отговор на условията -- в това число в възможен предстоящ случай, сходен на " Дизелгейт ". Новото наказване бе признато от Европейския парламент.

Новите правила изискват всяка страна в Европейски Съюз да прави най-малък брой прегледи на коли всяка година, да вземем за пример най-малко един на всеки 40 000 автомобила регистрирани в страната членка през предходната година. Поне 20% от тези прегледи би трябвало да свързани с излъчванията. За страни с невисок брой регистрации на коли ще има най-малко от най-малко пет осъществени прегледа.

Европейската комисия също ще има правото да прави прегледи и инспекции, с цел да се увери в спазването на разпоредбите, да изисква изземане на коли в Европейски Съюз и да постанова административни санкции.

Законодателството включва нов режим за прегледи, с цел да подсигурява, че колите не надвишават границите за излъчвания през цялостния си интервал на приложимост. Центровете за прегледи ще бъдат постоянно и без значение проверявани.

Собствениците на коли ще бъдат обезщетявани, в случай че им се наложи да вършат ремонти, които в даден миг водят до евакуиране на автомобила от страна на производителя. Независимите сервизи ще имат достъп до съответстваща информация по отношение на колите, с цел да могат да се конкурират с търговците на коли и да понижат цените си. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР