До 3 години затвор за задържания мъж за поругаването на

...
До 3 години затвор за задържания мъж за поругаването на
Коментари Харесай

СДВР: До 3 години затвор за задържания за поругаването на гроба на Неофит

До 3 години затвор за арестувания мъж за поругаването на гроба на Неофит. Това заяви на брифинг пред медиите заместник-началникът на 1-во районно управление (на МВР) София комисар Георги Гечев.

" За 4-5 часа лицето беше арестувано. Мъжът е 37-годишен, незнаен на полицията досега. Лицето води бездомнически метод на живот. Мъжът има забележими психологични отклонения. Материалите по случая са изпратени към Софийска районна прокуратура “, разкри Гечев.

" Лицето обитава, където откри. Хванат е в региона на НДК, не е оказал опозиция, не споделя за какво го е направил. Апелирам записите първо да ни се дават на нас, по-късно да се дават на медиите ", сподели още той. 

" Към момента откриваме данни на лицето, защото той от години води бездомнически метод на живот. Нямаме данни за него за никакви прояви - нито хулигански, нито обири, нито каквото и да е ", увери Гечев. 

" Събрани са задоволително материали по случая. Повдигнати са му обвинявания. Лицето е арестувано с мярка до 72 часа. По делото не са налични писмени данни или такива за психологичното положение на лицето. На причинителя ще бъде направена съдебно-медицинска експертиза “, сподели представителят на Софийска районна прокуратура Николай Николаев.

" Обвинението е, че лицето е осквернило гроба на Патриарх Неофит. За това действие законът планува наказване до 3 години отнемане от независимост или пробация и санкция от 5 000 до 10 000 лв. “, акцентира той.

" Мярката ще бъде прегледана от СРП още утрешния ден, откакто наблюдаващият прокурор я внесе ", съобщи той. " Указан е максималко къс период. Експертите ще работят предпочитано ", твърдят от прокуратурата.

Припомняме, че минути след 23:30 часа в понеделник под колонадата на столичния митрополитски храм " Св. Неделя ", където се намира гробът на Негово Светейшество, бе осъществена вандалската демонстрация. Лицето бе арестувано.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР