“До 3 – 4 хеликоптера „Кугър” може да отдели армията

...
“До 3 – 4 хеликоптера „Кугър” може да отдели армията
Коментари Харесай

Каракачанов предложи 4 военни хеликоптера за линейки

“До 3 – 4 хеликоптера „ Кугър” може да отдели армията за преоборудването им за медицински цели и избавяне, стига медиците да преценяват дали ще им свършат работа “, сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачановв сряда пред бТВ.

“Ако оборудваш един хеликоптер с носилка – да може да подвига потърпевши хора, той може да бъде употребен и за избавителни акции “,допълниКаракачанов. Той напомни, че една от главните задания на българската войска е да оказва помощ при бедствия и повреди.

Военният министър изясни, че здравното министерство би трябвало да реши дали ще излезе по-евтино да се употребяват хеликоптерите “Кугър “ или би трябвало да се купят нови медицински хеликоптери.

Темата за неналичието намедицински хеликоптери още веднъж стана настояща около тежкия случай с туристи в Стара планина, при който почина един човек. Спасителите оповестиха, че акцията е планината е шяла да продължи единствено час и половина, в случай че те са разполагали с хеликоптер. Те обаче нямат и избавителната интервенция продължава 11 часа.

ГЕРБ и " Обединени патриоти " отхвърлиха предлагането на Българска социалистическа партия да се заделят 25 млн. лв. в бюджета за покупка на два медицински хеликоптера.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР