До 3 – 4 хеликоптера Кугър може да отдели армията

...
До 3 – 4 хеликоптера Кугър може да отдели армията
Коментари Харесай

Каракачанов с критика към Радев и обещание за 3-4 хеликоптера Кугър, които да станат въздушни линейки


До 3 – 4 хеликоптера „ Кугър ” може да отдели армията за преоборудването им за медицински цели и избавяне, стига медиците да преценяват дали ще им свършат работа.

Това съобщи пред бТВ вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов , разяснявайки болната тематика за неналичието на хеликоптер кола за спешна помощ у нас.

Ако оборудваш един хеликоптер с носилка – да може да подвига потърпевши хора, той може да бъде употребен и за избавителни акции, разяснява Каракачанов и напомни, че една от главните задания на българската войска е да оказва помощ при бедствия и повреди на популацията.

Колкото до почналите през вчерашния ден съвещания от страна на президента във връзка организацията и насрочването на идните парламентарни избори в условия на пандемия, вицепремиерът съобщи:Видяхте, че той първо разгласи една дата, след това май даде нещо обратно, тъй че както той реши. Според мен трябваше да направи първо съвещания с парламентарно показаните сили и тогава да разгласи дата, само че в края на краищата той е индивидът, който по конституция може да насрочи дата за изборите ", сподели още Каракачанов. " Най-важно е по време на едни избори да дадеш опция на хората да гласоподават. Не съм разговарял с президента по тематиката, веднъж чухме версия за 28 март, по-късно сякаш нещо друго, само че това е негово право. Трудно е да кажа все още коя дата е най-удачна, би трябвало да се избере уместно време, хората хем да могат да гласоподават, хем да не се тормозят, че при гласуването ще са обект на заразяване, а през комисията ще минат няколкостотин индивида. Най-добрият вид е да се обсъдят нещата и да се реши по кое време е най-добре хората да гласоподават без боязън и да се обезпечи сигурността им ", добави министърът на защитата.

Тепърва ще обсъждаме с нашите съдружни сътрудници в Обединени патриоти в какъв формат ще се явим на изборите. Не сме обсъждали дали ще се явим с ГЕРБ – този вид се разисква повече в медиите, уточни още той.

Що се отнася до договарянията за присъединението на районен съд Македония към Европейския съюз, Каракачанов бе къс и безапелационен: в случай че не престават да се държат като наставник на България, още дълго време ще си почакат.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР