До 29 септември в кафе-галерията на Фото Синтезис Арт Център

...
До 29 септември в кафе-галерията на Фото Синтезис Арт Център
Коментари Харесай

Мистерии и чудеса на Жорж Ру съчетава мистериозното с естетиката

До 29 септември в кафе-галерията на " Фото Синтезис Арт Център " в София може да бъде прегледана изложбата „ Мистерии и чудеса ”. Цикълът съдържа фотографии, снети от видеоматериал, заснеман от Жорж Ру в продължение на 17 години и съставляват фрагменти от проявления, снимани в небето. Авторът на „ Мистерии и чудеса ” категорично акцентира, че фотографиите не са фотомонтажи. Ру е уверен, че светът, в който живеем, е мистерия и тази галерия е дребен принос към усещането, че не сме сами в Космоса.
Жорж Ру е роден във Франция. Фотографията е негова пристрастеност и професионален път. Живее в Германия, само че е влюбен в България. След пътуването му в Перу неговата снимка поема към нови хоризонти. С фотографската си галерия „ Мистерии и чудеса “ Ру гостува в България за следващ път, а експертите и феновете ще могат персонално да беседват с Жорж Ру за неговата мистична и документална снимка.
" Това което снимам, а по-късно трансформирам във филми, са „ проявления “ в небето. Това не са явления, а по-скоро естествени „ проявления “, които имат изключително държание ", описа създателят пред " Хоризонт ". " Трудно е да бъдат избрани или класифицирани по някакъв метод. Дали са неидентифицирани летящи обекти (НЛО) или нещо друго, към момента не можем да кажем. "
" Не целя да показва тази  изложба като публицист или академик. За мен е по-важна естетиката и тази особена хубост, която долавяме. Стремя се да съчетая мистериозното с  естетиката ", споделя Жорж Ру.
Концепцията се родила в Перу. " През 2001 година с доста други фотографи искахме да заснемем птицата кондор в каньона Колка. Когато се прибрах вкъщи, за мое най- огромна изненада открих три фрагмента, които бяха доста по-различни като форми от присъщите  за средата. Представляваха енергийни форми, съответни, които се отразяваха на слънчевата светлина. Дадох си сметка, че това не са фантасмагории, а обекти или форми, които се придвижваха доста бързо. Това е, което демонстрирам на изложбата в България от разнообразни места ", посочи създателят.
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР