До 29 май тази година са настъпили 2 356 тежки

...
До 29 май тази година са настъпили 2 356 тежки
Коментари Харесай

До 29 май при 2356 тежки пътнотранспортни произшествия 185 са загинали и 3044 са ранени


До 29 май тази година са настъпили 2 356 тежки пътнотранспортни катастрофи със 185 починали и 3044 ранени. През първите 5 месеца на тази година са починали 8 деца и са ранени 320. Със съпоставяне със същия интервал на 2017 година пътните произшествия са с 58 повече, ранените са повече със 189, само че починалите са с 37 по-малко.

Това регистрира началникът на отдел „ Пътна полиция “ към Главна дирекция „ Национална полиция “ комисар Бойко Рановски по време съвещание на Държавно-обществената комисия по сигурност на придвижването, което се организира под председателството на министър Валентин Радев, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Тази година най-вече катастрофи са настъпили на територията на София-град /347/, Пловдив /344/ и Варна /226/. Най-малко произшествия са станали на територията на Ямбол /15/, Търговище/16/ и Видин/19/. Комисар Рановски регистрира още, че главните аргументи за произшествия на пътя са поради нарушаване на лидера - шофирането с несъобразена и превишена скорост, непозволени маневри, лишаване на преимущество, нахлуване в летата за насрещното придвижване, шофирането след приложимост на алкохол и наркотични субстанции.
 В рамките на съвещанието бяха разисквани и ограничения за ограничение на тежките пътнотранспортни катастрофи В рамките на съвещанието бяха разисквани и ограничения за ограничение на тежките пътнотранспортни катастрофи / БГНЕС
Участниците в комисията показаха безапелационната позиция, че напъните на всички институции, ангажирани с този проблем, би трябвало да се съсредоточат главно върху предварителната защита и върху опциите за вложение на повече запаси за запазване живота на участниците в придвижването по пътищата.

В рамките на съвещанието бяха разисквани и ограничения за ограничение на тежките пътнотранспортни катастрофи през летния сезон, както и предложение за финансиране на планове от фонд „ Безопасност на придвижването “. Представени бяха начинания на външни организации, свързани с предварителна защита на пътния травматизъм. Експертите се срещнаха с концепцията първичният обзор за техническа редовност и регистрацията на моторни транспортни средства да преминат под контрола на Държавната автомобилна ревизия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР