До 29 април т.г., няколко дни след Великден, се предвижда

...
До 29 април т.г., няколко дни след Великден, се предвижда
Коментари Харесай

След Великден плащат de minimis за оранжерийни домати, краставици и пипер

До 29 април т.г., няколко дни след Великден, се планува да бъдат изплатени средствата по схемата de minimis за записаните аграрни стопани, произвеждащи оранжерийна продукция. Приемът по схемата бе отворен в интервала 28 март – 11 април т.г.

Бюджетът, който Държавна фирма “Земеделие “ утвърди да бъде провиснал, е в размер на 3,5 млн. лева поради увеличените цени на газа.

Земеделските стопани, отглеждащи зеленчуци оранжерийно произвеждане (домати, краставици и пипер), се подкрепят при ставка 5 400 лева./ха.

След координиране с сектора бе взето решение наложеният запас да се даде на производителите на оранжерийна продукция за покриване на част от индустриалните разноски по софтуерна карта за годишна продукция 2022 г.

За помощта могат да аплайват стопани, подали заявление по Схемата за обвързано подкрепяне за оранжерийни зеленчуци (СЗо) – Кампания 2021 година Те се подкрепят за откритите площи след осъществените административни и/или инспекции на място, в това число и след инспекцията за реализация на продукцията по Схемата за обвързано подкрепяне за оранжерийни зеленчуци (СЗо) – Кампания 2021 г.

На поддръжка имат право оранжерийните производители на домати, краставици и пипер. Подпомагането ще важи както за отопляеми, по този начин и за неотопляеми оранжерии.

Указанията по схемата са качени на формалната интернет страница на Държавна фирма „ Земеделие “.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР