До 28 октомври Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) приема заявления по

...
До 28 октомври Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) приема заявления по
Коментари Харесай

Земеделските стопани могат да кандидатстват за зимни пръскания до 28 октомври

До 28 октомври Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) приема заявки по схемата за помощ за компенсиране разноските на аграрни стопани, свързани с осъществяване на ограничения по Националната стратегия за надзор на вредителите по трайните насаждения през зимния интервал, оповестяват от Фонда.

Приемат се документи за закупуване на артикули за растителна отбрана и артикули за ускорение процесите на изгниване на листата на овощните типове, които се ползват през есента – в интервала на всеобщ листопад. Срокът за отчитане на дейностите е до 21 ноември, а до 12 декември ще бъдат изплатени средствата.

Финансовата поддръжка е в размер до 120 лв. на хектар с Данък добавена стойност. Важно е да се знае, че се подкрепят направени разноски за артикули за растителна отбрана, които са осъществени след подаване на документално заявление до ДФЗ, преди активността по съответния стадий от битката с вредителите да е почнала.

Средствата се изплащат единствено за артикули за растителна отбрана, закупени от лица, които са търговци по смисъла на Търговския закон и имат уверение за търговия с артикули за растителна отбрана. Другото условие е те да са включени в обществения указател на БАБХ за позволените за приложимост на артикули за растителна отбрана.
Помощта се дава на два стадия. Първият е напролет. При него стопаните получиха до 324 лева на хектар с Данък добавена стойност.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР