До 28 ноември собствениците на кладенци и други източници за

...
До 28 ноември собствениците на кладенци и други източници за
Коментари Харесай

През ноември изтича срокът за регистриране на кладенци

До 28 ноември притежателите на кладенци и други източници за черпене на подземни води би трябвало да ги записват . Ако не го създадат, оборудванията ще бъдат разрушени за сметка на стопанисващите ги семейства, припомнят от екоминистерството, заяви.

В заявката би трябвало да се уточни къде се намира въпросният бунар , какъв брой е бездънен, защо го употребявате и какъв брой вода черпите от него. От министерството твърдят, че след регистрацията няма да сложат водомери и хората би трябвало да бъдат спокойни.

Регистрацията е нужна за вярното ръководство на подземните води при създаването на проектите за ръководство на речните басейни и за включването в регистъра на тези уреди “, изясни заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров.

Заявленията могат да се подават във всяко кметство или община, във всяка държавна конструкция, както и онлайн. Други документи не са нужни, акцентират от Министерство на околната среда и водите. И допълват, че използването на вода до 10 кубични метра на денонощие от записаните кладенци в обитаемоте места е гратис.

Още по тематиката гледайте във видеото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР