До 26 декември няма да работи VI блок на АЕЦ

...
До 26 декември няма да работи VI блок на АЕЦ
Коментари Харесай

VI блок на АЕЦ Козлодуй няма да работи до 26 декември

До 26 декември няма да работи VI блок на АЕЦ " Козлодуй ", който, осведоми шефът на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО) Ангелин Цачев пред БНР.

Въпреки че VI блок на АЕЦ " Козлодуй " няма да работи по коледните празници, съгласно Цачев не се чакат съществени проблеми с обезпечаването на електрическа сила, защото централата има задоволително мощности.

Причината за ремонта е, че над 30 хиляди мегаватчаса на денонощие е износът към останалите страни в района, а блокът в АЕЦ " Козлодуй " създава с 6 хиляди по-малко, уточни шефът на ЕСО.

Той добави и че другата седмица се чака да влезе в употреба и VII блок в Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " . Разбира се, не може да се разчита единствено на водните централи да обезпечат силата за цялото ползване, само че все още има задоволително запас в тях, уточни Цачев.
 Топлоелектрическа централа
Топлоелектрическа централа " Марица " възобновява работа през идната година

Централата е направила усъвършенствания за 2 милиона лв.

Енергия на пазара ще има, не е ясно обаче на каква цена ще бъде тя, съобщи шефът на ЕСО. Подобен спомагателен дефицит в така и така дефицитния район на Югоизточна Европа, евентуално ще докара до по-високи цени , добави още Ангелин Цачев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР