До 25 см. сняг се очаква да натрупа в някои

...
До 25 см. сняг се очаква да натрупа в някои
Коментари Харесай

МВР предупреждава: До 25 см сняг в планинските проходи! Пътувайте, само ако е необходимо

До 25 см. сняг се чака да натрупа в някои от планинските проходи през идващите няколко дни. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Поради влошената метеорологична конюнктура не е изключено по пътищата да има паднали дървета и клони, а в проходите има заплаха от рухване на камъни. Очаква се преваляванията да спрат в сряда следобед, само че в четвъртък температурите ще се намалят. Не е изключено да има заледявания, предизвестиха още от полицията.

" Апелираме водачите да потеглят на път, единствено в случай че е належащо, да наблюдават за техническата редовност на автомобила, положението на гумите, да преценяват държанието си на пътя и да съблюдават отдалеченост ", призовата от Пътна полиция. Оттам допълват, че от началото на годината по родните пътища са починали 23-ма души, след настъпили пътно-транспортни катастрофи. Това значи, че всеки ден в злополука умира по един българин.

Обстановката в страната се следи всекидневно, като в Министерство на вътрешните работи постъпва информация за зародили трудности на пътя. Има подготвеност за основаване на краткотрайна организация на придвижването. Най-тежка се чака да бъде ситуацията в Прохода на Републиката.

В непосредственост до проходите ще бъдат ситуирани спомагателни екипи, които при нужда ще реализират краткотрайна организация и пренасочване на придвижването.

" Много е значимо при потребност да се лимитира придвижването на товарни коли, с цел да могат най-малко леките коли да минават ", разясниха още от Министерство на вътрешните работи и приканиха всички да се преценяват с рестриктивните мерки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР