До 25 септември има резервации от българи за Гърция. Това

...
До 25 септември има резервации от българи за Гърция. Това
Коментари Харесай

Въпреки пожарите: Гръцките хотели - фраш от българи

До 25 септември има резервации от българи за Гърция. Това разяснява Мариана Пеловски от " Делмондо ", една от туристическите организации, които оферират почивки в южната ни съседка, по отношение на огнената буря, която обхвана огромна част от страната в последните няколко дни.

Обстановката сега е доста по-добра в Северна Гърция, където заваля мощен дъжд. Тежко е ситуацията в област Атика. За едно денонощие в цялата страна са зародили 93 нови пожара. Около Александруполис пожарите са локализирани. Там към момента не вали, само че има внезапен спад на температурите. В региона на Кавала продължава да духа мощен вятър, само че вали и дъжд, което оказа помощ за ограничението единствено на едно огнище.

Запитвания

От туроператора разясниха пред " ", че в последните дни има голям брой запитвания от българи, които имат планувани почивки в Гърция, за ситуацията там. В отговор на това от организацията са в непрекъсната връзка с хотелиерите. До момента от две от местата за настаняване в Керамоти, с които работят, оповестиха, че няма нито миризма, нито дим и няма съображение резервациите да не се състоят. Хотелите в Александруполис също оповестиха, че одобряват посетители, макар че на 45 километра от тях има пушек в небето. За да потвърдят изказванията си, хотелиерите пращат моментни фотоси на ситуацията към тях.

Публикации

Много българи, които не пътуват с туроператори, пък се осведомят от обществените мрежи. В групата " Кулата-Промахон " във Facebook от последните 10 изявления единствено в две се желае информация за обстановката с пожарите. Всички останали са свързани с информация за заведения в Гърция, за таверни с вкусна риба и прочие.

В една от изявленията, която е от четвъртък, се изяснява, че в региона на първия ръкав на Халкидики няма проблем нито с въздуха, нито с пожари.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР