До 25 000 шивашки работници се сблъскаха с полицията в

...
До 25 000 шивашки работници се сблъскаха с полицията в
Коментари Харесай

Полицията в Бангладеш се сблъска с протестиращи шивашки работници

До 25 000 шивашки служащи се сблъскаха с полицията в Бангладеш в четвъртък, споделиха публични лица, защото митингите, отхвърлящи препоръчаното от държавното управление нарастване на заплатите, постановиха затварянето на минимум 100 заводи отвън Дака. < /p>

Назначена от държавното управление комисия увеличи заплатите във вторник с 56,25 % за четирите милиона служащи във фабриките за облекло в южноазиатската нация, които желаят съвсем утрояване на месечната си заплата.

3500-те заводи за облекло в Бангладеш съставляват към 85 % от неговия годишен експорт на стойност 55 милиарда $, доставяйки доста от най-хубавите международни марки, в това число Levi’s, Zara и H&M.

Но изискванията са ужасни за доста от служащите, голямото болшинство от които са дами, чието месечно възнаграждение стартира от 8300 по този начин ($75).

Полицията сподели, че насилието е избухнало в индустриалните градове Газипур и Ашулия в покрайнините на Дака, откакто повече от 10 000 служащи проведоха митинги във заводи и по автомагистрали, с цел да отхвърлят предлагането на панела.

„ Имаше 10 000 [протестиращи] служащи на няколко места. Те хвърляха тухли и камъни по нашите чиновници и заводи, които бяха отворени “, сподели Махмуд Насер, заместник-началник на индустриалната полиция на Ашулия.

„ Един от нашите чиновници беше ранен. Изстреляхме гумени патрони и сълзотворен газ, за ​​да разпръснем служащите “, сподели Насер, добавяйки, че повече от 100 заводи са затворени в Ашулия и близките региони.

Хиляди служащи също се сблъскаха с елитния батальон за бързо деяние (RAB) и полицията в Konabari и Naujore в Gazipur, като полицията употребява палки и сълзотворен газ, за ​​да ги изгони по алеите.

„ Около 15 000 служащи блокираха пътя в Конабари и вандализираха транспортни средства и други парцели. Трябваше да ги разпръснем, с цел да поддържаме реда и закона “, сподели админът на община Газипур Сайед Мурад Али.

Поне двама ранени служащи са откарани в болница, сподели полицията.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР