До 24 юли 2020 г. ще бъде удължена програма „Топъл

...
До 24 юли 2020 г. ще бъде удължена програма „Топъл
Коментари Харесай

Програма „Топъл обяд у дома“ се удължава до 24 юли

До 24 юли 2020 година ще бъде удължена стратегия „ Топъл обяд вкъщи “, по която храна по домовете си получават близо 31 000 нуждаещи се в 215 общини в страната, оповестиха от МТСП.
Местните управляващи ще провеждат дейностите да бъдат продължени и всеки работен ден да се разнася чорба, главно ядене, самун и най-малко един път седмично десерт на възрастни, хора с увреждания и с приходи под прага на беднотия.
Целевата стратегия е на обща стойност 5.1 млн. лева, обезпечени от държавния бюджет. Тя е продължение на интервенция „ Осигуряване на топъл обяд “ по Оперативна стратегия за храни и/или материално подкрепяне от Фонда за европейско подкрепяне на най-уязвимите лица.
По време на изключителната епидемиологична конюнктура топла храна от публичните трапезарии получават и други 5500 самотноживеещи, хора, останали без дом, работа и приходи, както и ползващи обществено подкрепяне, и сложени под карантина в 42 общини. Продължава и раздаването на пакети с храни, като от началото на рецесията досега такива са получили над 58 000 души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР