До 24-25 градуса достигнаха към 15.00 часа днес температурите на

...
До 24-25 градуса достигнаха към 15.00 часа днес температурите на
Коментари Харесай

Идва рязък обрат с времето, температурите мощно надолу

До 24-25 градуса доближиха към 15.00 часа през днешния ден температурите на доста места в страната, демонстрира информация на Plovdiv24.bg в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология. Само след 24 часа обаче стартира внезапна смяна на времето.

През нощта ще бъде най-вече ясно. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 7° и 12°. Утре преди обяд към момента ще бъде слънчево, само че към и след обяд над Западна и Централна България, а вечерта и през нощта против вторник и над Източна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Възможни са и градушки.

Вятърът ще стартира да се ориентира от изток-североизток и да се усилва, и вечерта в Дунавската низина и Източна България ще бъде сдържан до мощен. С него ще нахлува леден въздух. Максималните температури ще бъдат сред 20° и 25°, малко по-ниски ще са по Черноморието и в крайните североизточни.

През идващите дни ще бъде относително студено и най-вече облачно. Ще има и превалявания, обилни по количество в Югозападна България. В останалата част от страната във вторник на обособени места ще превали слаб дъжд, а през идващите дни ще е съвсем без превалявания. Вятърът ще е сдържан от североизток.

Минималните температури ще са сред 5° и 10°, а оптималните - сред 11° и 16°. В четвъртък и петък вятърът ще се ориентира от изток, ще има по-значителни краткотрайни разкъсвания на облачността и дневните температури ще са с 3-4 градуса по-високи.

През почивните дни вятърът ще отслабне, само че ще остане с източна съставния елемент. Облачността ще е най-вече забележителна, в събота след обяд в Западна България, а в неделя и в останалата част от страната ще има превалявания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР