До 23 октомври предприемачи с бизнес идеи от тютюнопроизводителните региони

...
До 23 октомври предприемачи с бизнес идеи от тютюнопроизводителните региони
Коментари Харесай

Започва кандидатстването за Академия за местни предприемачи 7.0

До 23 октомври бизнесмени с бизнес хрумвания от тютюнопроизводителните райони могат да аплайват в тазгодишната Академия за локални бизнесмени 7.0.

 

Обучителната стратегия е особено основана за хора с предприемачески хрумвания от регионите на Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра и се осъществя от Център " Ринкър " към фондация „ Бикоуз – в помощ на благотворителността “ с финансовата поддръжка на Филип Морис България като част от програмата за обществена отговорност „ Забавно лято, грижовна есен “.

 

Единственото изискване към участниците е да имат концепция за пускане или развиване на резистентен бизнес в един от посочените тютюнопроизводителни райони.

 

Ето какво споделят някои от финалистите в предходното издание на Академията за локални бизнесмени Candivs Candles: „ В Академията на Ринкър поставихме същинските основи на нашия бизнес. “ Те са трансформирали заниманието си в бизнес, изработвайки ръчно ароматни свещи, основани от натурални восъци и вдъхновяващи аромати със специфични послания.

 

„ Академията ми оказа помощ в много аспекти още от запознанствата и обмяната на опит с останалите участници, с лекторите и с журито. Цялото прекарване беше доста позитивно и изпълнено с страсти! Разбира се, това че сме част от спечелилите, които получиха безплатно финансиране, е голяма помощ, защото това даде старт на реализирането на нашата концепция. Предварителните ми настройки също бяха позитивни, някак знаех, че няма да скърбя.

 

И това излизане от зоната на комфорт несъмнено се случи по най-хубавия метод. “ – декларират класираните на трето място Симона Боева и Румен Боев от Хасково, които в миналогодишното издание завоюваха 6 000 лева за техния план „ Усмихнатите творения “ – ръчно направени самостоятелни дарове за деца и възрастни.

 

Проектът “Вавакада ” от Силистра е огромният победител от Академия за локални предпримачи 6.0 с премия от 10 000 лева Зад това извънредно име стоят Владислав Костов и Даниела Костова - брат и сестра, които съчетават високотехнологично 3Д принтиране и правилото на кръговата стопанска система в родния си град.

 

Бизнес моделът им е с изцяло затворен цикъл - от събирането на пластмасови бутилки, през шредиране и гранулиране на събраната пластмаса, произвеждане на филамент и направа на нови арт материали от рециклирана пластмаса.

 

Участието в Академията за локални бизнесмени е гратис, а кандидатстването става посредством попълване на онлайн формуляр https://forms.gle/v1jsTSnHWQNhRh889 до 23 октомври 2023.

 

Одобрените претенденти ще вземат участие в поредност от на практика ориентирани образования с ментори с дълготраен бизнес или преподавателски опит. По време на образованията ще бъдат създадени  бизнес проекти на плановете, ще има полемики на тематика продажби, маркетинг и взаимно ще бъдат готови презентации за показване на плановете пред журито на програмата, което ще дефинира спечелилите в Академия за локални бизнесмени 7.0.

 

Разходите на определените участници за път и настаняване по време на образованията, които ще се проведат в София, ще бъдат напълно покрити от уредниците. Представянето на най-хубавите хрумвания пред журито на Академията и определянето на огромните спечелили ще се състои на в края на месец януари 2024 година

 

Както и в предходните шест издания на Академията за локални бизнесмени, наградният фонд се дава от Филип Морис България,  като тази годинадори е повишен до общ размер от 35 000 лева. 

 

През септември и октомври екипът на Център " Ринкър " ще проведе поредица от осведомителни срещи на място в разнообразни градове от районите на програмата, с цел да улесни евентуалните претенденти. Експерти ще показват програмата, ще опишат какво включва образованието, какви бизнес планове ще бъдат насърчавани и ще отговорят на въпроси.

 

Едновременно с това ще бъдат извършени и два уебинара, които ще дадат опция на искащите да зададат своите въпроси отдалечено.

 

Повече информация: https://www.rinkercenter.org/bg/accelerators/akademia-za-mestni-predpreimachi-2023.html

Кандидатствай тук: https://forms.gle/v1jsTSnHWQNhRh889

 

Последвайте нашата Фейсбук страница: https://www.facebook.com/RinkerCenter/

 

  " Академия за локални бизнесмени " е особено основана за хора с предприемачески хрумвания от тютюнопроизводителни райони в страната – областите Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра. Осъществява се от Център за предприемачество и образования " Ринкър " към Фондация BCause с финансовата поддръжка на Филип Морис България като част от програмата " Забавно лято, грижовна есен 2023 ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР