До 23 милиона души може би са засегнати от ,

...
До 23 милиона души може би са засегнати от ,
Коментари Харесай

СЗО: 23 млн. души в Турция и Сирия са засегнати от земетресенията

До 23 милиона души може би са наранени от, което умъртви хиляди в Турция и Сирия. За това предизвести Световната здравна организация, представена от " Франс прес ".

Старшият чиновник по изключителни обстановки на СЗО Аделхайд Маршанг уточни, че към пет милиона души са от уязвими групи от популацията.

Гражданска инфраструктура и евентуално здравна инфраструктура е развалена в засегнатия район, най-вече в Турция и Северозападна Сирия, регистрира тя.

Според СЗО в Сирия има най-вече незадоволени потребности след бедствието в непосредствена и средносрочна вероятност.

На този декор спасителите в Турция и Сирия се борят със вцепеняващ мраз, вторични земетресения и срутващи се здания, до момента в който търсят оживели под руините след поредност от трусове,
 Повече от 4900 починали в Турция и Сирия, спасителите търсят оживели Обновена
Повече от 4900 починали в Турция и Сирия, спасителите търсят оживели

Тежките зимни условия затрудняват избавителните действия

Надпреварваме се с времето, съобщи от своя страна шефът на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус, която уточни, че здравната организация на Организация на обединените нации незабавно изпраща помощ в региона.

По данни на службите за изключителни обстановки няколко хиляди здания са били изравнени със земята в няколко града в голям пограничен район сред Турция и Сирия. Бедствието е следващото злощастие в района, който към този момент е обиден от война, протести, бежански рецесии и скорошна зараза от холера.

Ситуацията е изключително тежка в Северна Сирия , която към този момент е унищожена от продължаваща с години война.

" Движението на помощи през границата към Северозападна Сирия евентуално ще бъде или към този момент е прекратено заради вредите, породени от земетресението. Това единствено по себе си към този момент би било голяма рецесия ", предизвести Маршанг.

Ръководителят на СЗО даде обещание, че организацията ще " работи в тясно съдействие с всички сътрудници, с цел да поддържа управляващите в двете страни в идните сериозни часове и дни, както и през идващите месеци и години, до момента в който двете страни се възвръщат ".
 Ново мощно земетресение с магнитуд 7,7 удари Турция Обновена
Ново мощно земетресение с магнитуд 7,7 удари Турция

То е станало в същия регион, само че е без значение от първото
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР