До 22 юни ще се проведе полицейска операция за недопускане

...
До 22 юни ще се проведе полицейска операция за недопускане
Коментари Харесай

Нова акция на пътя, ето за какво ще следят полицаите

До 22 юни ще се организира полицейска интервенция за недопускане на ръководство на моторни транспортни средства от водачи, използвали алкохол или наркотични субстанции, заяви гл. контрольор Дамян Владинов от отдел „ Пътна полиция “ - ГДНП.

Операцията е по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – ROADPOL и аналогични дейности има на територията на всички страни от Европа.

В рамките на полицейските дейностите, за времето от 00:00 ч. до 23:59 ч. на 19 юни ще се организира „ 24-часов маратон” – натоварен надзор по отношение на определяне използването на алкохол, наркотични субстанции и/или техните аналози от водачите на МПС.

Причина за провеждането на интервенцията е, че пътнотранспортните катастрофи, породени от водачи, използвали алкохол или наркотичните субстанции, са със сериозен дял, а следствията от тях са доста тежки.

Това е и претекст в календара на ROADPOL сходни дейности да бъдат планувани два пъти в годината – един път при започване на месец юни и един път при започване на месец декември.

По време на интервенцията бъдат осъществявани инспекции за годна наложителна застраховка „ Гражданска отговорност “ на автомобилистите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР