До 22 декември е удължено разследването за откритата дрога в

...
До 22 декември е удължено разследването за откритата дрога в
Коментари Харесай

Дрогата изсипа нови беди върху главата на Рачков - брат!

До 22 декември е удължено следствието за откритата дрога в дома на брата на Димитър Рачков - Петър. Той бе хванат от полицията на място, а в жилището му бяха открити 4 плика със синтетични опиати, както и буркан с прахообразно вещество, пратен за проучване в лабораторията.

За съмнителното му наличие Рачков-брат изяснява, че е хранителна добавка. Химическата експертиза е удостоверила думите му, само че е назначена и втора, разкриват източници, осведомени с следствието.

За да се откри от кое място, по какъв начин и защо братът на комика Димитър Рачков е кътал праха в дома си, следствието е удължено до 22 декември. В навечерието на Коледа ще стане ясно дали този път бургазлията ще бъде притеглен като обвинен.

Ако това се случи, най-вероятно ще влезе в пандиза.

Петър Рачков бе обискиран в средата на април тази година. 4 плика с амфетамин с обща стойност 4,5 грама бяха открити в женско яке на закачалката в дома му. „ Към момента към момента се събират доказателства. Като го притеглим като обвинен, ще ви уведомим “, оповестиха от бургаската прокуратура. Докато Рачков чака развоя на неподходящото събитие, Районният съд в Бургас го привиква постоянно по каузи.

Последното е от 8 октомври, когато му е постановена санкция от 1300 лв. за ръководене на автомобил без шофьорска брошура. Братът на комика седнал зад кормилото на мерцедеса си на 25 април предходната година и бил тестван от катаджии на бензиностанция на кръстовище "Трапезица " в морския град, където живее. Оказва се, че това е трето следващо нарушаване на Рачков-брат на пътя, написа Пик. Той бил хванат без брошура и на 18 март 2013 година на улица "Черни връх " и е понесъл санкция от 1000 лв.. На 7 февруари 2017 година пък е спрян в квартала си "Меден рудник ", като е осъден още веднъж да заплаща хилядарка, а решението влиза в действие на 26 май. В престъпната си биография Петър има и други прегрешения.

През февруари 2014 година е арестуван дружно с 20-годишния Виктор Вучев за владеене на подправени долари. При обиск в дома му, тогава на ул. "Македония " в Бургас, криминалистите откриват 10 подправени банкноти с номинал по 100 $ и две с номинал от 50 $. Установено е, че ментетата са били пласирани в казина в морския град. Тогава Рачков се отървава с лека глоба. Ако обаче в този момент бъде упрекнат като дилър на дрога, Рачков е заплашен от наказване 3 години затвор и до 10 хиляди лв. санкция.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР