До 21 юли 2023 г. земеделските стопани да могат да

...
До 21 юли 2023 г. земеделските стопани да могат да
Коментари Харесай

Земеделските стопани могат да подават заявления за подпомагане до 21 юли

До 21 юли 2023 година земеделските стопани да могат да подават заявки за подкрепяне по Кампанията за директни заплащания и да вършат редакции по към този момент подадените заявки, се планува с предлагането за изменение на Наредба № 4 от 2023 година, оповестена за публично разискване.

Целта на предлагането е да се даде опция за кандидатстване на стопани, които да имат и по-голям избор на интервенции за поддръжка. По този метод се дава и задоволително време за запознаване с новите условия и метода на използване им.

Сред претекстовете на министерството за удължение на периода е, че директните заплащания, които са част от Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони за 2023-2027 година се ползват за първа година и е належащо да се даде на производителите повече време, с цел да се срещнат с тях. Нормативната уредба, с която се уредени условията, на които ще би трябвало да дават отговор са – Наредбата за изискванията и реда за използване на интервенциите в региона на околната среда и климата и хуманно отношение към животните и Наредбата за изискванията и реда за използване на интервенциите „ Биологично растениевъдство “ и „ Биологично пчеларство “, включени в Стратегическия проект.

Всички заинтригуваните страни могат за изразят своите мнения по оповестения план на изменение на наредбата на интернет страницата на Министерството на земеделието и храните и на Портала за публични съвещания в период до 26 юни 2023 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР