До 2090 г. населението на България ще намалее до 4

...
До 2090 г. населението на България ще намалее до 4
Коментари Харесай

Демографски сценарий: До 2090 г. населението на България ще бъде под 5 млн. души

До 2090 година популацията на България ще намалее до 4 915 423, или под 5 милиона. Това демонстрират данни от първия сюжет на Националния статистически институт (НСИ), който се дефинира като реален и е съгласуван с нормативните условия на Европейския съюз за демографското и социално-икономическото развиване на страните членки, сочи информация в Национален статистически институт.  

 

Национален статистически институт разгласява през днешния ден обновена прогноза за популацията до 2090 година. Демографските прогнози (перспективни проекции на населението) са официални пресмятания, които се правят, при изискване че са възприети избрани догатки за бъдещото развиване на раждаемостта, смъртността и миграцията, показват от Национален статистически институт.

 

Те дават визия за вероятното бъдещо развиване на популацията през планувания интервал. Прогнозата е създадена до 2090 година, като са употребени данни за броя на популацията, броя на живородените и умрелите, броя на заселените и изселените. Населението е разпределено по пол и възраст за всяка година от интервала. Използват се три разнообразни сюжета за проекциите на популацията според от предстоящото социално-икономическо развиване на страната. 

 

Другите два сюжета са създадени при хипотезите, че демографското развиване ще протича при удобни и надлежно при неподходящи социално-икономически процеси в страната. В първия случай популацията на България до 2090 година ще е 5 100 943 души, а при втория - 4 790 139 души.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР