До 2060 г. броят на хората на възраст 65 и

...
До 2060 г. броят на хората на възраст 65 и
Коментари Харесай

„Каритас България“ стартира поредното издание на кампанията „Защото СМЕ ХОРА!“

До 2060 година броят на хората на възраст 65 и повече години в България ще се усили до 31%. Въпреки тази наклонност на застаряване на популацията в страната ни, няма задоволителни и разнородни модели на медико-социални грижи в домашна среда, които да отговорят на потребностите на българските пенсионери и които да им оказват помощ да изживеят старините си почтено.

Голяма част от възрастните хора в България страдат от съществени здравословни проблеми, прогресиращи с увеличение на възрастта. Те изпитват разнообразни по тип и степен усложнения, водещи до намаление на качеството им на живот. В тежка обстановка се намират доста български пенсионери, които имат стеснен достъп до отговарящи на потребностите им здравни и обществени услуги и това ги слага в обстановка на огромна накърнимост.

На 27 ноември „ Каритас България “ започва следващото издание на акцията „ Защото съдебномедицинска експертиза ХОРА! “, която ще продължи до 31 януари 2024 година Чрез нея организацията желае да помогне на над 500 възрастни хора от 12 градове и села в България с професионални здравни и обществени грижи, предоставени непосредствено в техните домове.

За да помогне на възрастните хора да се оправят с провокациите на старостта и заболяването, „ Каритас “ към този момент 21 години прави услугата „ “. Тя се реализира от мобилни екипи от медицински сестри и обществени помощници, които посещават възрастните хора в личните им домове и им оказват помощ с професионални грижи, съобразени с самостоятелните им здравословни и обществени потребности.

Грижите в домашна среда оказват както професионална, по този начин и човешка поддръжка, основаваща се на почитание, ценене на достолепието и потребностите на всеки възрастен човек. Те оказват помощ на възрастните хора да запазят своята автономия, да се оправят по-лесно с ежедневните си действия и най-много – да продължат да живеят с достолепие в нормалната си среда, където е протекъл животът им.

Набраните от акцията „ Защото съдебномедицинска експертиза ХОРА “ средства ще подкрепят мобилните екипи от експерти на „ Каритас “ да не престават да посещават в домовете им над 500 възрастни хора от разнообразни райони в България и да им оказват помощ с професионални грижи, внимание и положително отношение да изживеят старините си почтено.

Каузата може да бъде подкрепена по някои от следните способи :
  Изпращане на SMS с текст DMS CARITAS на 17777 на цена 1 лева за всички мобилни оператори.   Постоянно месечно подаяние на стойност 2 лева, посредством SMS с текст DMS CARITAS на номер 17 777 (за всички мобилни оператори).   Дарение по банков път :
КБС Банк България
IBAN: BG71 RZBB 9155 1060 1693 15
BIC: RZBBBGSF
Основание за заплащане: Домашни грижи на „ Каритас “
Титуляр на сметката: „ Каритас България “
  Онлайн подаяние през уеб страницата на „ Каритас България “ : www.caritas.bg
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР