До 2040 г. страната с най-много дълголетници ще бъде Испания.

...
До 2040 г. страната с най-много дълголетници ще бъде Испания.
Коментари Харесай

Къде хората живеят най-дълго

До 2040 година страната с най-вече дълголетници ще бъде Испания. Там междинната дълготрайност на живота ще е 85.8 години, с което ще задмине сегашния рекордьор Япония със междинна дълготрайност на живота от 85.7 години. Данните са на научноизследователския институт Institute for Health Metrics and Evaluation.

Мадрид

Останалите страни в топ 5 са Швейцария, Португалия и Сингапур. Дали нещо прави усещане? Да - съществуването на две страни със средиземноморски климат в класацията на дълголетниците. Именно това е тайната за дълголетието на жителите им - характерната диета.

Основните аргументи за влошеното здраве на актуалния човек е затлъстяването, високо кръвно и прекомерният банкет на захар. Със средиземноморската храна тези проблеми се минимизират - несметно количество плодове и зеленчуци, потребни мазнини като зехтин, доста риба и морски блага.

Всички те въздействат добре освен на тежестта, само че и на психическото ни здраве - съгласно някои изследвания средиземноморската диета понижава риска от меланхолия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР