До 2040 г. използването на изкопаеми горива в ЕС може

...
До 2040 г. използването на изкопаеми горива в ЕС може
Коментари Харесай

За постигане на нулево нетно потребление: ЕС трябва да инвестира около 1,5 трилиона евро годишно

До 2040 година потреблението на изкопаеми горива в Европейски Съюз може да намалее с 80 % по отношение на равнищата от 1990 година
Европейски Съюз би трябвало да влага към 1,5 трилиона евро годишно от 2031 година нататък, с цел да реализира нулеви чисти излъчвания до 2050 година, се споделя в документи на Европейската комисия, предоставени на Financial Times.

В проектодокумента се излага проектът на Брюксел за понижаване на излъчванията с 90 % до 2040 година, което е долната граница на предложеното от научните съветници, и реализиране на нулеви излъчвания до 2050 година, написа FT.

Той оповестява: В документа се споделя: " Високото равнище на вложенията би надвишило големите разноски, свързани с бездействието, защото последствията от световното стопляне стават все по-очевидни. Задържането на повишението на температурата в границите на 1,5 °C над прединдустриалните равнища може да спести на Европейски Съюз 2,4 милиарда евро стопански загуби сред 2031 и 2050 година и да понижи чистите разноски за импорт на изкопаеми горива с 2,8 милиарда евро за същия интервал, се споделя още в документа. "

FT отбелязва, че някои браншове упрекват проектите на Европейски Съюз за климата, че отиват прекомерно надалеч, като през последните седмици митингите на земеделските производители " се разпространиха от Нидерландия до Белгия, Германия, Франция и Румъния ". FT продължава: " Дипломат от Европейски Съюз съобщи, че е малко евентуално други столици да одобрят сумата от 1,5 милиарда евро, в случай че тя не бъде дефинирана като добра " освен за климата, само че може би и за зелените технологии или други сходни ".

Комисията на Европейски Съюз отхвърли да разяснява, добавя FT. Ройтерс също отразява проектодокумента, като оповестява, че в него се споделя, че до 2040 година потреблението на изкопаеми горива в Европейски Съюз може да намалее с 80 % по отношение на равнищата от 1990 година според проектите за климата.

Във втори материал на Ройтерс се оповестява за резултатите от изследване на публичното мнение в Европейски Съюз, съгласно което популистките десни партии могат да набъбнат на идващите европейски избори, което " може да затрудни приемането на амбициозни политики в региона на изменението на климата ".

The Guardian също оповестява за това по какъв начин популистките " антиевропейски " партии, които ще реализиран огромни триумфи на европейските избори през юни, " биха могли да трансформират салдото в Народното събрание внезапно надясно и да застрашат основни стълбове от програмата на Европейски Съюз, в това число дейностите в региона на климата ".

На друго място Bloomberg оповестява, че европейският пазар на въглеродни излъчвания е в ужас, откакто бързият напредък на възобновимите енергийни източници и ненадейно ниското потребление на изкопаеми горива доведоха до внезапен спад на цените на въглеродните излъчвания. " Ако енергийните компании изгарят по-малко газ и въглища, те се нуждаят от по-малко разрешителни, с цел да регистрират излъчванията си ", се изяснява в публикацията.

Ройтерс оповестява, че Тринидад и Тобаго е почнал договаряния с някои европейски страни за доставка на полутечен природен газ (LNG), създаден от венецуелски газ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР