До 2035 г. Русия може да стане един от най-големите

...
До 2035 г. Русия може да стане един от най-големите
Коментари Харесай

Путин: До 2035 г. Русия може да се превърне в един от най-големите износители на водород

До 2035 година Русия може да стане един от най-големите производители и експортьори на водород в света, съобщи през днешния ден президентът Владимир Путин по време на среща с представители на италианския бизнес.

Русия разполага със обилни запаси и софтуерни благоприятни условия за развиване на зелената енергетика. В идващите години ще стартира реализирането на пилотни планове по произвеждане на водород с ниско равнище на парникови излъчвания и използването им в енергетиката, превоза и индустрията, описа той.
Байдън обмисля наказания персонално против Путин, в случай че Русия нахлуе в Украйна
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи във вторник, че би обмислил налагането на стопански наказания, ориентирани персонално против Владимир Путин...
Прочети повече
Според Путин, към този момент се осъществя концепцията на развиване на водородната енергетика. „ И до 2035 година Русия може да се трансформира в един от най-големите производители и експортьори на водород в света “, добави той.

По думите му, напоследък Русия е подхванала редица значими стъпки за основаване на нисковъглеродна стопанска система. Страната възнамерява да стане въглеродно неутрална до 2060 година като в същото време резервира устойчивия стопански растеж, акцентира съветският водач.

Освен това на срещата с крупни италиански предприемачи Путин означи и че италианският бизнес към този момент е вложил в Русия към 500 милиона евро в построяването на вятърни паркове.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР