До 2030 г. роботите ще заемат 20 млн. работни места

...
До 2030 г. роботите ще заемат 20 млн. работни места
Коментари Харесай

Роботите ще заемат още 20 млн. работни места

До 2030 година роботите ще заемат 20 млн. работни места - тази прогноза направи след изследване самостоятелната изследователска компания от Англия Oxford Economics.
" Иновациите в региона на изкуствения разсъдък и машинното образование допускат доста ускорение на потреблението на роботи в областта на услугите ”, се споделя в оповестеното проучване.

Проучването проучва седем развити стопански системи: Съединени американски щати, Германия, Англия, Франция, Швеция, Южна Корея, Япония и Австралия.  " Тези страни бяха определени въз основа на качеството на наличните данни и тъй като те са водачи на международната стопанска система. Можем да предположим, че огромните градове ще бъдат по-малко наранени от селскостопанско насочените стопански системи ", сподели Едуард Коун от Oxford Economics.

От 2000 година насам към 1.7 милиона работни места по света са изгубени поради роботиката. Всеки нов робот заменя към 1.6 служащи в производството. Така до 2030 година работната мощ може да намалее дори с цели 8.5%. 

Но това не трябва за звучи чак толкоз трагично. " Да, складовите служащи на " Амазон " евентуално ще бъдат сменени от роботи през идващите две до три години, само че аз не чакам хората, работещи в неструктурирани условия да бъдат сменени от роботи още 20-30 година Все още има нови достижения ", споделя Кай-Фу Лий, бизнесмен и някогашен старши шеф в Гугъл и Microsoft.

" Ключовият миг в тези истории е, че освободените служащи ще отидат в други браншове. Но по-късно роботите ще дойдат и там - в строителство, в превоза... ”, споделя Едуард Коун.

Роботите бързо могат да подобрят някои браншове, като да вземем за пример опазването на здравето, където машините могат да работят с хората, вместо да ги заменят. Този извод е свързан с неотдавнашно изследване на CitiGroup, наречено " Технологии на работа v4.0 ", което демонстрира, че към 47% от всички работни места в Съединени американски щати могат да бъдат сменени от автоматизация и изкуствен интелект. CitiGroup също разкри, че потреблението на роботи усилва успеваемостта в редица промишлености. В банковия бранш виртуалните финансови консултанти са с 80% по-икономични от хората и могат да реагират всеки ден на 1.5 до 2 милиона потребителски казуса.

Това също значи, че увеличението на броя на роботите с 30% до 2030 година ще докара до увеличение на международния Брутният вътрешен продукт с към 4.9 трилиона USD, което се равнява на днешния Брутният вътрешен продукт в Германия.

Повишаването на роботиката ще укрепи позицията на Китай като център на международното произвеждане. В момента всеки трети робот се труди в Китай. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР