До 2030 г. обемът на продажбите на алкохол трябва да

...
До 2030 г. обемът на продажбите на алкохол трябва да
Коментари Харесай

Русия с нова цел - продажбите на алкохол да спаднат наполовина до 2030 г.

До 2030 година размерът на продажбите на алкохол би трябвало да се понижи повече от половината, а делът на потреблението измежду популацията в трудоспособна възраст - от 85% до 50%. Това се споделя в отчета за демографското положение на федералния план " Трезва Русия ", осведоми.

" Над 76 милиона работещи руснаци пият алкохол. Това е директна или непряка причина за повече от половината смъртни случаи (70%) в трудоспособна възраст ", се показва в отчета, представен от " Российская газета " и РИА Новости.

От Националния съюз за отбрана на правата на потребителите пресмятат, че в Русия се купуват от ден на ден алкохолни артикули , вариращи от бира до водка и шампанско. Повечето руснаци пият бира - за 10 месеца продажбите на бира и бирени питиета са нарастнали с 5% до 642 милиона декалитра. През октомври продажбите на пенливия артикул набъбнаха с 6% до 69 милиона декалитра.

Втора по известност е водката . Потреблението на водка през януари-октомври се е нараснало с 2,5% до 59,7 милиона декалитра, а през октомври - с 3,8%.

Популярността на виното също е повишена. Жителите на Русия са увеличили покупките на виновност с 6,7% през януари-октомври до 44,4 милиона декалитра и с 7,2% през октомври.

Потреблението на шампанско и пенливи виновност също бележи ръст с 8,5% до 11,5 милиона декалитра, а през октомври - с 10,3%. Интересът към коняка не е повишен изключително: продажбите през януари-октомври са останали на равнището от предходната година - 9,2 милиона декалитра, а през октомври нарастват с 1%.

Сред съветските райони жителите на областите Магадан и Сахалин, Хакасия, Бурятия и Амур са най-отдадени на неприятните привички (пушене и пиянство на алкохол). 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР