До 2030 г. концернът Volkswagen ще инвестира 20 млрд. евро

...
До 2030 г. концернът Volkswagen ще инвестира 20 млрд. евро
Коментари Харесай

Volkswagen инвестира 20 млрд. евро в електромобили

До 2030 година концернът Volkswagen ще влага 20 милиарда евро в създаването на коли с електрически и хибридни силови елементи. Това оповестиха от прес-службата на немския авто производител по време на автосалона във Франкфурт.
Идеята е до 2025 година всички марки, които са под контрола на Volkswagen, да предложат най-малко 80 нови електрифицирани модели. Това е с 50 повече в сравнение с бяха първичните проекти на концерна. През 2030 година броят на електрическите автомобили, създадени от концерна, би трябвало да доближи 300 модела.
Първият електрически автомобил на марката Volkswagen, който ще се предлага като част от гамата I.D. ще стане " зелен " кросоувър (на снимката). Той бе показан като концептуален модел I.D.Crozz в границите на ревюто във Франкфурт, като е оборудван с два електрически елемента. Първият е ситуиран на предната ос и развива 102 к.с., а вторият - на задната, като мощността му е 204 к.с. По този метод системата разполага с 306 к.с., което разрешава ускоряване от 0 до 100 км/ч да 6 секунди. Максималната скорост е 180 км/ч.
Двигателите се зареждат от комплект литиево-йонни акумулатори, сложени на дъното на автомобила. Техният потенциал е 83 кВт/ч. Това обезпечава пробег в границите на 500 км с едно заареждане. Благодарение на системата за бързо пълнене единствено за 30 минути акумулаторът може да бъде зарреден до 80%.
Гамата от бъдещите електрически автомобили I.D. ще включва още един кросоувър, а също по този начин хечбек и миниван. Работи се и върху спортно купе на ток, за което ще бъде възродено името Scirocco.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР