До 2028 година Samsung ще инвестира 15 милиарда долара в

...
Коментари Харесай

Samsung влага $15 млрд. в нов център за чипове


До 2028 година Samsung ще влага 15 милиарда $ в развоен център за чип-иновации (снимка: Samsung)

Samsung Electronics направи първа копка на нов развойно-изследователски комплекс за полупроводникови технологии в Южна Корея. Там компанията възнамерява да влага към 20 трилиона вона (15 милиарда долара) във времето до 2028 година, с цел да се бори за водачество в технологиите за чипове.

Най-големият производител на чипове за памети в света и вторият по величина контрактен производител на чипове съобщи, че новото оборудване в Гиюнг, южно от Сеул, ще организира „ напреднали “ проучвания на последващо потомство устройства и процеси за произвеждане наизуст и систематични чипове и ще създава нови технологии, базирайки се на дълготрайна пътна карта.
още по темата
„ Samsung Electronics се стреми да преодолее границите на мащабите в света на полупроводниците “, споделя компанията в изказване. На церемонията по първата копка участваха преди малко помилваният заместник-председател на Джей Й. Лий и висши ръководители на корпорацията.

„ Трябва да продължим традицията си да влагаме превантивно и да акцентираме на технологиите “, сподели Лий по време на церемонията. По-късно той се срещна със чиновници на дивизията за чипове и настрана с топ ръководители, с цел да обсъдят „ способи за обезпечаване на технологии за разширение на водачеството на Samsung в полупроводниците “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР