До 2028 г. продажбите на частни 5G мрежи и свързаните

...
Коментари Харесай

Частни мрежи ще тласкат развитието на 5G и Wi-Fi


До 2028 година продажбите на частни 5G мрежи и обвързваните с тях услуги ще генерират 23,8 милиарда $ (снимка: CC0 Public Domain)

Налице е скок в разгръщането на частни 5G мрежи, възходът на които стартира преди две години. Ново изследване на RAN Research, подразделението за безжични прогнози на Rethink Technology Research, предвижда, че навлизането на частни мрежи ще се форсира доста повече от обществените 5G, достигайки своя връх към 2028 година

Пикът ще настъпи към две години по-рано в Китай и по-късно в разрастващите се региони на Африка и Латинска Америка. Разглеждайки тематиката от позиция на бизнеса, изследването пресмята, че до 2028 година продажбите на частни 5G мрежи и обвързваните с тях услуги ще генерират 23,8 милиарда $. През 2029 година продажбите ще доближат стадия на така наречен плато и ще последва спад. По-нататъшното внедряване ще бъде най-вече на надстройки и разширения.

От позиция на отвесните браншове най-голяма динамичност се чака в областта на производството, последвано от опазването на здравето. След това ще се следи мощен напредък на всички места и в другите браншове, които ще настигнат водещите промишлености. Докато RAN Research чака производството да заеме 19% от всички внедрявания по брой конфигурирани кафези през 2022 година, следвано от опазването на здравето с 11%, съответните числа за 2029 година ще бъдат 12% и 8%, съгласно прогнозата.
още по темата
Анализаторът отбелязва, че производството и опазването на здравето ще са виновни за огромна част от кумулативните частни внедрявания на 5G за целия планиран интервал от 2022 година до 2029 година, надлежно с 4,63 милиона и 3 милиона кафези от всичките общо 35,8 милиона в международен мащаб.

Този брой ще е 19 пъти над общия за 2022 година, който беше към 1,89 милиона кафези. Подобен е и темпът на нарастване на приходите. За момента най-вече внедрявания са налице в Съединени американски щати, Китай, Япония и Германия, следвани от други водещи индустриални народи като Обединеното кралство, Франция и Южна Корея.

В допълнение към възхода на 5G частните мрежи, изследването предвижда сходен растеж и в разгръщането на корпоративни Wi-Fi мрежи към настоящия стандарт 6E, предлагащ по-голям потенциал и продуктивност от предходното потомство. RAN Research споделя, че растежът на Wi-Fi ще бъде най-силен в Северна Америка и Европа. Той ще доближи своя връх по-рано през 2024 година, след което все по-голям брой местоположения ще преминат към 5G за по-взискателните случаи на приложимост.

За разлика от 5G, внедряването на Wi-Fi ще понижава устойчиво след 2024 година Важен фактор е, че китайските предприятия значително изоставят технологията в интерес на 5G. Прогнозата също по този начин е приходите от внедряване на Wi-Fi да се усилят от $751 милиона през 2022 година до $2,51 милиарда през 2025 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР