До 2027 г. Германия ще създаде първия в света мобилен

...
До 2027 г. Германия ще създаде първия в света мобилен
Коментари Харесай

Германия прави квантов скок: Първият мобилен квантов компютър за военните

До 2027 година Германия ще сътвори първия в света мобилен квантов компютър за военна приложимост. Проектът на стойност 35 млн. евро се финансира от Германската организация за киберсигурност (Cyberagentur) и включва създаването на технология, която ще може да работи на терен. Разработката ще може да проучва данните непосредствено на бойното поле, да прави оценка вероятността от разнообразни сюжети и да основава тактика за попречване или битка със заканите.

Мобилният квантов компютър ще бъде основан взаимно от 4 компании: Quantum Brilliance, ParityQC, Oxford Ionics и neQxt. Важна специфичност на системата ще бъде нейната дарба да работи в разнообразни среди, в това число в отдалечени или рискови региони като бойните полета. Квантовият компютър ще може да обработва комплицирани данни в действително време, както и да симулира бойни, химически и биологични закани.

Quantum Brilliance ще създаде дребни квантови чипове, които работят при стайна температура и не се нуждаят от комплицирани системи за изстудяване. Това ще направи компютъра стилен и портативен.

„ Потенциалът на мобилния квантов компютър е голям, изключително за защитата и киберсигурността на Германия и съюзническите страни “, споделя Марк Луо, съосновател на Quantum Brilliance.

Освен това ParityQC работи върху квантова архитектура и операционна система, която ще подсигурява, че комплицираните логаритми ще работят с минимални неточности. Тази технология ще разреши квантовият компютър да се употребява в сериозни обстановки, като да вземем за пример усъвършенстване на придвижването на войските.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР