До 2025 година община Монтана трябва да редуцира броя на

...
До 2025 година община Монтана трябва да редуцира броя на
Коментари Харесай

Вижте какво решиха общинските съветници в Монтана

До 2025 година община Монтана би трябвало да редуцира броя на безстопанствените кучета и животните последователно да бъдат настанени в приюти. Това е записано в признатата от Общинския съвет Програма за преодоляване популацията на безстопанствените кучета 2022-2025 година, стана ясно по време на постоянна сесия на общинските съветници в града на Огоста.
Сред ограниченията планувани в документа са:
- увеличаване отговорността и културата на хората, които отглеждат кучета;
- насърчаване на регистрацията и кастрацията на домашните любимци;
- по-висока събираемост на таксата за развъждане на куче;
- установяване на устойчиви практики за осиновяване на безстопанствени животни.
Мерките ще се финансират от държавния и локален бюджет, от интернационалните стратегии, както и посредством дарения от жители и компании.
Съветниците позволиха общината да употребява банков заем – кредитна линия до 1 000 000 лева през 2023 година, с краен период за погасяване 25.01.2024 година Средствата ще се употребяват при краткотраен дефицит на бюджетни средства от „ Алианц банк ” при рента 2%, като разходът за година по този заем ще е 20 000 лева
Заседанието упълномощи кмета Златко Живков да съставлява и подпише всички нужни документи по осъществяването на взаимен план с турската община Адъяман, Техологичен институт по аквакултури – България и Асоциация на интернет издателите и публицистите в Адъяман-Турция.  
Проектът се финансира по стратегия Побратимяване на градове сред Турция и Европейски Съюз със 111 000 евро. Като водещ сътрудник Монтана би трябвало да обезпечи 11 100 евро. Целта на този план е продан на опит и ноу-хау за запазване на водите и рибите в двете общини.
Съветниците утвърдиха желание на регионалния шеф за кандидатстване по процедура „ Енергийно обнован на обществен сграден фонд ” по Механизма за възобновяване и резистентност. Става дума за правене на механически паспорти и енергоспестяващи ограничения на здания на площад „ Жеравица ” номер 1 и 3 беше изменена структурата на общинската администрация посредством вътрешно разбъркване, като числеността ѝ остава 143 души
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР