До 2025-а година има малко повече от шест години, но

...
До 2025-а година има малко повече от шест години, но
Коментари Харесай

Технологичната революция в офиса – шест тенденции на утрешния ден

До 2025-а година има малко повече от шест години, само че във времената на повсеместна цифровизация този другояче къс интервал може да се трансформира в великански скок, изключително във връзка с процесите и изискванията на работното място. Според ново проучване за печата, извършено от Quocirca, работното пространство на близкото бъдеще ще бъде коренно друго във връзка с това по какъв начин и къде работят чиновниците и какви технологии за щемпел употребяват организациите.



На база на резултатите от проучването, японската софтуерна компания, специализираща в областта на офис оборудването – Brother – извежда шест съществени трендове, които ще оказват помощ на бизнеса да извърви пътя към виртуалната, обвързвана офис екосистема на 2025 година

1) Мобилните чиновници ще сформират към 60% от работната мощ

Quocirca разкрива, че съгласно организациите приблизително към 60% от техните чиновници ще са мобилни до 2025 година спрямо 38% през 2017 година Тази фрапантна смяна ще стане допустима с помощта на интегрирани решения за работното място, в това число интерактивни екран технологии, гласово подкрепяне, виртуални асистенти и възходящата известност на центрове за взаимна работа и co-working пространства.

2) Растеж на Интернет на нещата (IoT), изкуствен интелект (AI) и разбора на данни

IoT, облакът, анализът на данни и изкуственият разсъдък ще напредват бързо през идващите седем години и ще основават нови благоприятни условия за свързване. През 2025 година прогнозата е 80 милиарда IoT устройства да генерират данни, въз основата на които изкуственият разсъдък и предикативният разбор ще отключат знания за измененията в метода на потребление на технологиите. Мултифункционалните принтери ще станат доста по-внедрена част от това необятно IoT пространство. Анализът ще подхранва разработките и ще оказва помощ за увеличение на живота на устройствата, ще усъвършенства поддръжката и потребителското прекарване.

3) От транзакции към контракти – Управляваните услуги за щемпел (MPS) ще порастват

Управляваните услуги за щемпел се радват на голям триумф в бизнеса и до 2025 година 57% от дребните и междинни компании се чака да възприемат модела „ като услуга “. Управляваният щемпел комбинира обвързваните технологии за щемпел с поддръжка и усъвършенствано потребление, което ще форсира процесите на виртуализация на работните места.

4) Новата „ плодородна почва “ за мобилния щемпел

Мобилният щемпел ще пораства във всички браншове. 54% от организациите чакат размерът на мобилния щемпел да пораства и това съставлява голяма опция за довеждане докрай на работните процеси на обвързваните чиновници.

5) Ще господства сигурността, основана на автентификация

Сигурността се възприема като топ приоритет от 84% от организациите. За да посрещне еволюиращите провокации, Quocirca приема, че до 2025 година устройствата ще ревизират идентичността на потребителя на база обстоятелства като биометрия, локация и глас. Това ще отключи нови благоприятни условия за сигурност и ще играе централна роля в завършването на тази нова работна екосистема.

6) „ По-малко книжен “, а не „ безхартиен “ офис

Един от непредвидените заключения, разкрити от Quocirca, сочи, че печатът просто няма да изчезне скоро. Милениал поколението, което всички чакат да загърби печата поради своите „ цифрови “ привички, чака значимостта на печата да нарасне. 74% от хората на възраст сред 18-34 година смятат, че печатът е значим през днешния ден, само че 77% показват, че той ще е значим през 2025 година Въпреки че размерът на щемпел ще намалее, съгласно проучването на Quocirca има индикации, че той ще остане в ролята си на основна част от интелигентната, обвързвана екосистема.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР