Републиканските кандидати за президент използват TikTok и Тейлър Суифт, за да се състезават за млади гласоподаватели

...
До 2024 г. Gen-Z и милениалите – всеки, роден между
Коментари Харесай

До 2024 г. Gen-Z и милениалите – всеки, роден между 1981 г. и 2012 г. – вероятно ще съставляват около 49% от населението с право на глас. Младите гласоподаватели исторически клонят към демократите, но републиканските кандидати за президент се опитват да си проправят път преди първичните избори на Републиканската партия следващата година.

Главният изпълнителен директор на Biotech Вивек Рамасвами използва социалните медии, за да привлече по-младите избиратели. Въпреки че наричаше притежаваното от Китай приложение TikTok „дигитален фентанил“ поради опасения, че Китай използва приложението, за да шпионира САЩ, той стана първият републикански кандидат-президент, който се присъедини към TikTok и сега публикува редовно.

„Сега съм в TikTok“, каза Рамасвами в първото си видео. „Ще бъдем тук много. Не можете да играете в играта и след това да не играете в играта – така че сме тук.“

тениска в онлайн магазина на кампанията му. Той показва различните „епохи“ от живота на Burgum, отразявайки епохите на Swift за всеки от нейните албуми. Повече от половината от феновете на Тейлър Суифт се състоят от Gen-Z и милениали.

Burgum сподели графика на тениската на X и попита последователите си: „Коя епоха е любимата ви? 

Други кандидати разчитат на университетските кампуси, за да разпространят думата. Хейли стартира две групи, Young Americans for Nikki и Students for Haley, които имат клонове в цялата страна. 

„Ние сме тук, за да свържете млади студенти с кампанията на Хейли и накарайте хората да излязат и да гласуват на първичните избори за Ники“, каза пред CBS News член на Католическия университет от Студенти за Хейли. 

Хейли също наскоро проведе кметство с Fox News и полеви въпроси от млади гласоподаватели, докато тя популяризира послание за единство за избиратели от всички възрасти и партии. 

„Излизаме, за да привлечем всички, независимо дали са жени, независимо дали е по-младото поколение, независимо дали са независими, независимо дали са консервативни републиканци, и ние ги събираме, ние вече не ги разделяме“, каза тя.

Подобно на Хейли, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис също се опитва да привлече вниманието на студентите. Students For DeSantis, свързан със супер PAC, който го подкрепя, Never Back Down, има клонове в над 100 университета.

„Предвид възрастта му и факта, че самият той има малки деца, мисля, че много млади хора са привлечени от него“, каза Ед Бейли, председател на Students for Desantis в Университета на Южна Флорида .

Бейли се надява да покаже на ДеСантис, че има „подкрепа от младото поколение“.

Някои млади избирателни групи, като републиканците от университетския колеж Клемсън в Южна Каролина, са разочаровани от това, което смятат за липса на ангажираност на избирателите от страна на кандидатите от Републиканската партия.

„Нашите мисли за това колко добре се справят кандидатите от Републиканската партия в достигането до младите хора варират за всеки кандидат, но като цяло има липса на разбиране на средния обикновен американец“, каза групата в изявление за CBS Новини.

Тези млади републиканци може да учат в родния щат на двама републикански кандидати за президент, Хейли и сенатор Тим Скот, но смятат, че нито един от тях не е толкова успешен в достигането до младите избиратели, колкото Доналд Тръмп или Рамасвами.

Това е подобно на това, което CBS News откри при скорошно проучване на по-млади избиратели в друг щат с предсрочно гласуване. Сред регистрираните републикански избиратели под 45 години в Айова 63% обмислят да гласуват за Тръмп, а 35% обмислят да гласуват за Рамасвами. Но ако изборите бяха днес, 46% казват, че биха гласували за Тръмп, а 10% биха гласували за Рамасвами.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР