До 2023 година е възможно да има дигитално евро, прогнозира

...
До 2023 година е възможно да има дигитално евро, прогнозира
Коментари Харесай

До 2023 година може да има дигитално евро

До 2023 година е допустимо да има цифрово евро, предвижда в изявление за предаването „ Преди всички ” по „ Хоризонт ” професор Дейвид Йермак, учител в Ню Йорк и експерт по цифрови валути. По думите на Йермак централните банки от западните страни са длъжни да отбележат сериозен прогрес в основаването на суверенна цифрова валута, обезпечена от централните им банки, с цел да не изгубят конкуренцията с Китай. Преди седмица от Европейската централна банка анонсираха началото на проби за цифрова валута на еврозоната.
" Всички централни банки по света обмислят концепцията за цифрова суверенна валута ", сподели Дейвид Йермак.
 Голям срив на рублата по отношение на еврото и $ Голям срив на рублата по отношение на еврото и $
Руската рубла форсира поевтиняването си по отношение на $ и еврото. Това демонстрират данните на Московската борса, представени от съветските медии....
Също по този начин това е отговор на условието на част от популацията да има по-голям достъп до цифрови заплащания и то подсигурени от централна банка. Ето за какво бих споделил, че цифровото евро е неизбежно и следва напредъка, изработен от китайските управляващи, акцентира Йермак.
Големият въпрос е кой има контрола над икономическата политика и даже в миг, когато физическите граници сред страните не престават да съществуват, ще се доближи ли до фаза, при която хората ще стартират да се усещат по-скоро жители на медийните компании, в сравнение с страните, емитирали и обезпечили валутата на централната банка, разяснява Дейвид Йермак.
" Отворен е въпросът за цената на тези активи и по какъв начин те са обезпечени. Досега отговорът е явен - с валутните запаси на централните банки. Например двете китайски частни компании, с които към този момент дадох образец, оферират на потребителите да си отворят сметка. Сумата в тази сметка е част от общ влог, който фирмите държат в банка. Реално видяно цифровите заплащания са обезпечени с изцяло действителни активи. Подобен е планът на Facebook за тяхната цифрова валута ЛИБРА, която ще бъде обезпечена с кошница от валути, издадени от централни банки ".
Не е мъчно обаче да предвиждаме, че медийните компании ще изискат да създадат още една крачка напред.
 Еврото нараства след съвещанието на ЕЦБ и конференцията на Лагард Еврото нараства след съвещанието на ЕЦБ и конференцията на Лагард
Еврото нараства към едноседмичен връх по отношение на щатския $, откакто шефът на ЕЦБ Кристин Лагард повтори позиция на централната...
" Те ще изискат да обезпечат личните си цифрови валути с доверието на техните клиенти, само че тук се крие заплахата от издаването на прекалено много цифрови пари, които да „ напомпат ” инфлация. Ключовата дума тук е „ доверие ”, което нормално се асоциира с централните банки. За мен не е напълно явно дали доверието в ръководителите на медийните компании няма да се окаже по-високо от това към централните банки. Ние знаем, че централните банки са допускали доста неточности в предишното и са виновни за много сложни обстановки, които хората сме претърпели. От друга страна медийните компании имат доста съществени процедури, с цел да подсигуряват сигурността на информацията, затова - на заплащанията. Ето за какво аз позволявам, че точно частните компании могат да завоюват конкуренцията с централните банки за потребителското доверие. Това е доста огромен въпрос, само че ние няма да научим неговия отговор в близко бъдеще ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР