До 2023 година е възможно да има дървени сателити в

...
До 2023 година е възможно да има дървени сателити в
Коментари Харесай

Япония се готви да прати дървен сателит в Космоса през 2023 година

До 2023 година е допустимо да има дървени спътници в Космоса. Kyoto University и частна японската Sumitomo Forestry към този момент създават първите в света спътници от дърво. Планът е те да са подготвени до две години, предава BBC.

Компанията Sumitomo Forestry разгласи наскоро, че е почнала проучване за потреблението на дървесни материали за спътници за космоса. Дървесината, която се употребява, е " научноизследователска загадка ", съобщи представител на компанията

Иновативната концепция е подбудена от повишаването на галактическия отпадък, който става става все по-голям проблем. Пространството в околоземната орбита е към този момент цялостно с летящи апарати и парчета от остарели спътници. Те са рискови, тъй като при скоростта, с която се движдат, даже напълно малко парченце може да съсипе работещите спътници в орбита.
 Скоро в Космоса може да бъде изстреляна първата ракета, отпечатана на 3D принтер
Скоро в Космоса може да бъде изстреляна първата ракета, отпечатана на 3D принтер

Работа по време на пандемия: Компанията ангажира единствено по един чиновник в постройка, който да работи с 3D принтерите

Дървените спътници няма да основават сходни проблеми. Те биха изгорели без да отделят нездравословни субстанции в атмосферата или да сипят парчета по земята, когато се върнат назад на Земята.

Sumitomo Forestry ще работи върху създаването на специфичните дървени материали, с цел да са устойчиви на слънчева светлина.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР