До 2023 г. повече от една пета от населението в

...
До 2023 г. повече от една пета от населението в
Коментари Харесай

До шест години 5G мрежата ще покрие една пета от населението в света

До 2023 година повече от една пета от популацията в света ще бъде покрито от 5G-мрежа, а потребителите на по-качествения мобилен широколентов достъп ще са 1 милиард. Тази прогноза е измежду основните статистики, показани в ноемврийското издание на Доклада за подвижността на " Ериксон " (Ericsson Mobility Report).

Следващото потомство мобилна мрежа, върху чието внедряване работят взаимно редица телекоми, ще тръгне от градските зони. Първите търговски мрежи, основани на 5G New Radio (NR), се чака да бъдат налични през 2019 година, а преобладаващо ще бъдат построени през 2020. Ранното внедряване на 5G се планува на няколко пазара, измежду които са Съединени американски щати, Южна Корея, Япония и Китай.

Глобалният мобилен трафик на данни ще надвиши 100 ексбайта на месец през 2023 година, сочат още прогнозите.

Очаква се мобилният трафик на данни да се усили до 8 пъти през планувания интервал, достигайки 110 ексбайта на месец през 2023. Това се равнява на 5.5 милиона години HD видео стрийминг.

Всички райони регистрират растеж в мобилния трафик на данни, като Северна Америка демонстрира най-високо приблизително ползване при смарт телефоните, надхвърлящо 7GB на месец в интервала до края на 2017 година

Видеопотреблението движи растежа на мобилния трафик

Видео потреблението продължава да бъде мотор на растежа при мобилния широколентов трафик. Основен фактор за растежа на видео услугите са младите консуматори от поколението Y – те са на възраст сред 15 и 24 години и стриймват 2.5 пъти повече от тези на възраст над 45 години, регистрира отчетът.

Стриймването на видео с по-висока резолюция и очертаващата се наклонност за повишен стрийминг на видео формати от вида на 360-градусовите видеа ще окажат въздействие върху употребяваните размери трафик на данни. Например, 360-градусово видео в YouTube употребява 4 до 5 пъти повече честоти от нормално видео със същото качество, означават от " Ериксон ".

До края на тази година LTE ще бъде преобладаващата технология за мобилен достъп. Очаква се тя да доближи 5.5 милиарда клиенти и да покрие повече от 85 % от световното население до края на 2023 година

Преносът на глас през LTE (VoLTE) е стартиран допълнително от 125 мрежи в над 60 страни, във всички райони. До края на 2023 година се планува VoLTE абонаментите да доближат 5.5 милиарда, като това се отнася до 80 % от комбинираните LTE и 5G абонаменти.

Обаждане през часовника

Умните часовници са едни от най-новите устройства, употребяващи транспорт на глас през LTE. Потребителите могат да реализират позвънявания непосредствено през умните часовници без потребността от смарт телефон (multi-SIM). Обажданията могат да се трансферират сред часовника и смарт телефона на потребителите.

" Последният доклад обрисува трендовете при мобилните абонаменти и растежа в трафика на данни, както и напъните на сектора да посрещне световно възходящото търсене на мобилни мрежи. В допълнение, докладът изследва и появяването на нов тип ползване, зародил с развиването на мрежите – да вземем за пример, умни часовници, IoT аларми, поддръжка на добавена действителност. С подготовката за прекосяване към 5G тези трендове не престават да задават проекта за развиване на мобилната промишленост “, разяснява Никас Хойвелдоп, основен стратегически шеф и началник на бранш " Технологии и бизнес в развиване " в " Ериксон ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР