До 2019 г. столичното метро ще превозва 2 милиона души

...
До 2019 г. столичното метро ще превозва 2 милиона души
Коментари Харесай

Метрото ще превозва 2 милиона души на ден

До 2019 година столичното метро ще транспортира 2 милиона души дневно. „ Ползата за града е голяма, след построяването на този сектор от третата линия на метрото 90 000 тона нездравословни излъчвания годишно да икономисва София”, сподели кметът на столицата Йорданка Фандъкова, представена от Фокус. Тя, министърът на превоза Ивайло Московски и шефът на „ Метрополитен” инж. Стоян Братоев инспектираха през днешния ден строителните работи на подземната железница.

Строителството на метрото е в ТОП 10 на най-успешните планове в Европа, посочи минитър Московски. Кметът на София добави, че: „ Метрото е голям планова стойност. Близо 1 милиарда лв. е цената на 12-те км, които се строят, дружно с депото и влаковете “, съобщи тя. „ Затова дублирам непрестанно, че това е и най-големият екологичен план и изгода за качеството на въздуха “, разяснява кметът.

Ключова година за създаване на метрото ще бъде 2018-а, защото точно за тогава е запланувано приключването на някои съществени действия. В края на годината машината, която прокопава подземния път на железницата би трябвало да излезе при „ Малък градски спектакъл зад Канала” и довършителните действия да продължат.













Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР