До 2000 лева, а не до 500, както беше досега,

...
До 2000 лева, а не до 500, както беше досега,
Коментари Харесай

Увеличиха глобите за пътни нарушения в Кърджали


До 2000 лв., а не до 500, както беше до момента, ще стига санкцията за нарушаване на някои от наредбите на новата разпоредба за организация на транспортната активност и сигурността на придвижването на община Кърджали. Това взеха решение общинските съветници по време на последната си сесия, заяви БНР. 

2000 е най-високата санкция, заложена в новата разпоредба. Изменението се отнася до компании и лица, които правят строителни, ремонтни и спешни работи и които са задължени да почистват и възвръщат качествено и за своя сметка засегнатите подземна инфраструктура, улични настилки, тротоари и пътни уреди в обсега на обекта в тридневен период. В плана на наредбата санкцията беше планувана до 1000 лв., само че по предложение на Огнян Иванов, ръководител на непрекъснатата комисия по правда и публичен ред, е увеличена.

Увеличени са и всички останали санкции за нарушавания на наредбата за превоза и сигурността на придвижването. Те са събразени  с размери, които са избрани в закона за придвижване по пътищата. Съветниците анулираха остарялата разпоредба и одобриха новата с препоръчаните нараствания на санкциите, решението за синя зона и обновени места за паркинг. До решението се стигна след митинг на окръжната прокуратура поради избрани пропуски в законовия ред при приемането на до момента настоящата разпоредба.  
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР