До 200 потребители от Враца ще получават топъл обяд по

...
До 200 потребители от Враца ще получават топъл обяд по
Коментари Харесай

Община Враца с нов проект „топъл обяд“ за нуждаещите се в извънредната ситуация

До 200 консуматори от Враца ще получават топъл обяд по утвърждения план на общинска администрация „ Целево подкрепяне с топъл обяд в община Враца “. Проектът ще започва на 1 май 2020 година и ще се осъществя за интервал от 33 работни дни – не по късно от 19.06.2020 година Той е част от пакета ограничения за поддръжка на най-уязвимите жители в изискванията на оповестената изключителна обстановка в страната поради разпространяването на ковид (COVID-19) в света.
Ще бъдат обхванати най-уязвимите поданици в общината, наранени от форми на последна беднотия, както и възрастните хора, живеещи под прага на беднотия и в обществена изолираност в изискванията на оповестената изключителна обстановка. На потребителите ще им бъде доставяно всекидневно по домовете топъл обяд, в границите на работните дни от седмицата, включващ: чорба, главно ядене, самун и най-малко един път седмично десерт. Съпътстваща поддръжка в границите на плана ще и закупуване на хранителни артикули или артикули от първа нужда, със средства на лицата или с други средства, разнообразни от тези по сегашния план.
В плана мога да се включат лица, които са:
- с ниски приходи, под линията на беднотия, за времето, в което са сложени под наложителна карантина;
- уязвими лица, както и самотноживеещи възрастни над 65 години, без приходи или с приход под линията на беднотия и не са в положение да си обезпечат прехраната;
- хора с увреждания, които не могат да се самообслужват и да обезпечат своите ежедневни потребности за храна.
Проектът е на стойност е на 19 140 лева и е финансиран от Агенцията по обществено подкрепяне посредством Целева стратегия „ Топъл обяд вкъщи в изискванията на изключителна обстановка – 2020 година “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР