До 20 януари се удължава срокът за кандидатстване за финансова

...
До 20 януари се удължава срокът за кандидатстване за финансова
Коментари Харесай

НАП: Микро, малки и средни предприятия кандидастват за финансова помощ до 20 януари

До 20 януари се удължава срокът за кандидатстване за финансова поддръжка за микро, дребните и междинни предприятия, предоставяна от Националната организация за приходите, заяви представителят на организацията Росен Бъчваров, съобщи БНР.

По схемата са обезпечени общо 156 милиона лв. посредством оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност”, като фирмите могат да аплайват за безплатна помощ сред 10% и 20% от оборота им от 2019 година за месеците, в които активността е била лимитирана поради пандемията.

Тъй като се чака обнародването на законови промени, от приходната организация приканват да се изчака с кандидатстването по програмата. Ако компания има предпочитание да го направи по-рано, ще би трябвало да бъдат направени по-сериозни инспекции, изясни представителят на приходната организация Росен Бъчваров.

В момента текстовете са за отговорности към хазната, а освен за тези, открити при проверка. Право на помощ имат бизнеси, чиято активност е напълно или отчасти лимитирана поради пандемията от Covid-19.

Безвъзмездната помощ може да се употребява и за хонорари на чиновниците, изясни още Бъчваров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР